Fogl András hozzászól: csak a város, de ha…

foglOldalunkon pártállástól függetlenül helyet adunk politikai véleményeknek.  Ezúttal Fogl András alpolgármester reagált a múlt heti Fidesz-rendezvényen elhangzottakra. 

Megdöbbenve olvastam a Majsa Info legutóbbi számában a Fidesz-KDNP stb. kampányrendezvényéről szóló tudósítást. A meghívott vendég agitpropos kinyilatkozásaival nem kívánok foglalkozni, azok valóságtartalma már egyébként is a sci-fi világába vezetne. Azonban az mellett nem mehetek el szó nélkül, hogy a kormánypárti politikus nyíltan megfenyegette a majsai polgárokat: ha nem az ő jelöltjükre szavaznak, lebúcsúzhatnak az uniós pénzektől. Ezzel gyakorlatilag a majsai fideszes polgármesterjelölt és társai azzal zsarolták meg a majsaiakat, hogy csak akkor lesz pénz a további fejlesztésekre, ha ő lesz a polgármester. Ez persze nem egyedi eset, hiszen a hatalom jelenlegi birtokosai ezzel az „üzenettel” járják az országot.

Ezzel szemben az a tény, hogy az eddig elért sikereink nem a kormánykapcsolatoknak köszönhető, hanem a felkészültségnek, rátermettségnek és pontosan kidolgozott fejlesztési elképzeléseknek. Az elmúlt két önkormányzati ciklusban (2006-2010 és 2010-2014 között) mindkét alkalommal „ellenzéki” volt a település, hiszen Terbe Zoltán polgármestersége idején szocialista, a jelenlegi polgármester alatt jobboldali kormánya volt az országnak.

Mindkét ciklusban voltak jelentős, egy kisváros életében meghatározó fejlesztések, beruházások. Egyszer sem hangzott el az elmúlt nyolc évben, hogy Kiskunmajsa azért nem nyert egy pályázaton, mert nem volt kormánypárti a városvezetés. Ez is azt bizonyítja, hogy ha jó ötletekkel, jól kidolgozott pályázatokkal tudunk versenybe szállni a hazai és az uniós forrásokért, akkor nagyeséllyel meg is fogjuk nyerni azokat. Az uniós forrásokat a brüsszeli alapok biztosítják, az Európai Unió működéséről szóló szerződés 174. és 175. cikkelye egyértelmű iránymutatást tartalmaz, hogy a támogatások milyen alapelvek szerint kerülhetnek kiosztásra.

Ezúton is arra kérem a kormánypárt helyi polgármester-és képviselőjelöltjeit, hogy valótlanságokkal, zsarolással, fenyegetéssel ne próbálják befolyásolni a majsai polgárokat. Kiskunmajsa polgárai nem pártpreferencia alapján fognak dönteni október 12-én, hanem olyan jelöltekre fognak szavazni, akik számukra hitelesek, szavahihetők és megbízhatóak lesznek.

Fogl András

alpolgármester


További friss hírek