Fociünnep Csólyospáloson

unnamed

Több oka is van 2014-ben emlékezni a helyi focitársadalomnak, hiszen három jeles évforduló esik erre az esztendőre. Az idén ünnepeli 65. születésnapját a sportegyesület, kereken 30 éve folyamatosan, megszakítás nélkül működik a labdarúgó szakosztály és pontosan 10 esztendeje annak, hogy focistáink a Magyar Kupában az országos táblára jutottak. Ezen alkalmak miatt három, a labdarúgást szerető helyi lakos – Kiss Zoltán, Szögi István és Á. Fúrús János – október 19-én szerény ünnepséget szervezett.

A program a sportpályán kezdődött a Csólyospálos – Forráskút öregfiúk labdarúgó-mérkőzéssel, amelyen a vendégek meglehetősen kellemes ellenfélnek bizonyultak, hiszen a házigazdák négy alkalommal találtak be a kapujukba, míg a Tóth Rudolf által őrzött csólyosi háló csupán kétszer rezdült a mérkőzés során. A végeredmény 4 : 2 lett a hazai csapat javára. A csólyospálosi gólokon a következő játékosok osztoztak: Péter László, Paragi Ferenc, Sisák József és Tisóczki László.

A második összecsapás a Csólyospálos – Jászszentlászló bajnoki mérkőzés volt, ahol szintén a hazai csapat diadalmaskodott 5 : 1 arányban, ezzel teljessé téve az ünnepet. A mieink góljait Kovács René, Szikora Tamás, Tóth Dominik (2) és Hódi Ádám szerezték.

A meccs szünetében került sor az öregfiúk 11-es párbajára, amelyet a csólyosi csapatot erősítő Török Ferenc nyert meg.

A program este a Közösségi Házban folytatódott, ahol Á. Fúrús János polgármester üdvözölte a megjelenteket, továbbá köszöntőjében felidézte a sportegyesület életében az elmúlt több mint hat évtized jelentősebb eseményeit. Szólt a megalakulás körülményeiről, beszélt a kimagasló sikerekről, felidézte az elmúlt 65 esztendő legjobb csapatainak az összeállításait. Javaslatára néma csenddel emlékeztek azokra a sportolókra, akik sajnos már nem lehettek jelen az eseményen.

Az ünnepség végén Kiss Zoltán névre szóló, egyedi ajándékokat adott át hét kiváló sportembernek, akik a szervezők szerint jelentős szerepet vállaltak a község sportéletében az elmúlt évtizedekben. E jeles napon kitüntetetést vehetett át Török József, Fodor Gyula, Répás Norbert, Paragi Ferenc, Gyuris István, Andricz József és Szögi István.

A rövid ünnepséget követő vacsora – amely Szögi Istvánné munkásságát dicsérte – elfogyasztását követően baráti beszélgetésekre, régi emlékek felidézésére került sor.

A késő estébe nyúló rendezvény közpénz elköltése nélkül, vállalkozók és magánszemélyek adakozásának köszönhetően jött létre. A fő támogatók: Szögi István, Bangó Pál, Juhász Antal, Csurgó Nándor.

A szervezők ezúton köszönik meg minden kedves sportbarátnak és hozzátartozónak a találkozón történő részvételt, a támogatóknak az anyagi segítséget illetve a munkát.

 

MajsaInfo

 

További friss hírek