Fitneszőrület Majsán! Egy kicsi mozgás mindenkinek kell

sportEgy fantasztikus délutánra invitálunk minden érdeklődőt, aki szeret mozogni, szeretne sok kalóriát égetni, szeret kipróbálni új fitness típusokat, eszközöket.
A szervezők várnak minden kedves érdeklődőt:
„Kapcsolódj ki!” II. IzomLáz Sportdélután
2014. április. 27. Kiskunmajsa,
Városi György Sportcsarnok, Kálvária u. 12.
14.00 – 14.05 Megnyitó
14.05 – 14.15 „Ricsajok” Kölyökfitness aerobik csoport bemutatója
14.20 – 14.30 „kelebiai Anyatigrisek” formációs tánccsoport bemutatója
14.40 – 15.25 Kardioaerobik
15.35 – 16.20 Kangoo – előjelentkezés szükséges
16.35 – 17.20 GrandUp
17.40 – 18.25 Nippon Zengo
18.40 – 19.25 Stretching – GE-PI-CABelépő díj: elővételben 1000 Ft, helyszínen: 1300 Ft
Eszközös órára (kangoo) előjelentkezés szükséges – csak 25 jelentkezőnek tudunk cipőt biztosítani! Ha van cipőt hozd magaddal!
Jegyek kaphatók:
Kiskunmajsa: Busa Tünde 06 -70 / 944-1553,
Jászszentlászló: Nagy Katalin 06–70/384-5927
Kiskunfélegyháza: Lakatosné P. Kati 06 – 30/511-1712,
Mónus Kata 06 – 20/617-2020Hozz magaddal: folyadék, polifoam, kitartás, jókedv!
Támogatónk: Oriflame – Bella Annamária, DJ: Kürtösi József.
Bemutatkozik a kangoo jumps
A mozgásfajta alapja egy speciális cipő, amely első ránézésre leginkább egy görkorcsolyához hasonlít, ám a kerekek helyén erős, rugós pántok feszülnek – ezeken rugózva közlekedhetsz, aerobicozhatsz, futhatsz, vagy csak egyszerűen ugrálhatsz. Mozgás közben erősödnek a lábaid és a felsőtested, anélkül, hogy nagyobb terhelésnek tennéd ki az ízületeidet. A cipőt ugyanis eredetileg futóknak fejlesztették ki azért, hogy csökkentsék a test terhelését, és ezzel elkerüljék a lehetséges térd-, boka- és gerincsérüléseket.
Milyen előnyei vannak?
• A kangoo jumppal végzett aerobic- vagy táncgyakorlatok jóval hatásosabbak, mintha sima cipőben mozognál – a felmérések szerint körülbelül 25 százalékkal több kalóriát égethetsz el ezzel a mozgásformával.
• A kangoo jumps olyan izmokat is megdolgoztat, amelyeket hagyományos edzésformákkal egyáltalán nem, vagy csak nehezen lehet edzeni.
• Rendszeres használatával látványos változás érhető el a popsi, csípő, comb és vádli izmainál!
• Az ugrálás nagyon szórakoztató és teljesen kikapcsolja az embert – így gyakrabban és szívesebben mész majd gyakorolni!
• Javítja az állóképességet és jó hatással van az egészségi állapotodra is: erősíti a szívet és a tüdőt, serkenti a vérkeringést, javítja az anyagcserét.
• Fokozza a szervezet oxigénfelhasználását is
• A felszabadult ugrándozásnak lélekgyógyító hatása van, ezért azoknak is ajánlott, akik hajlamosak szorongásra és stresszes életet élnek.
• Hatékonyan növeli az állóképességet (12-18%-kal magasabb O2 felhasználás), javítja a keringést, növeli a csont és izomsűrűséget (a csontritkulás ellen hat). Erősíti a gerincet, megfelelő testtartást eredményezve megszünteti a hátfájdalmat, növeli a motivációt, koordinációt, egyensúlyérzéket és egyben segít leküzdeni a stresszt.
Ki használhatja?
Az eddigi megfigyelések és eredmények alapján a Kangoo-t 6 éves kortól akár 90 éves korig lehet használni kortól, nemtől függetlenül. A speciális cipő nagy előnye, hogy azok is használhatják, akik nagy túlsúllyal küzdenek és mozgásszervi bántalmakban szenvednek – a rugók ugyanis elnyelik a terhelés 80 százalékát, amely normál esetben az ízületeidet nyomná! A A Kangoo, az aerobik és a többi táncos sporttal együtt, nemcsak jó kondíciót, szép vonalakat ad, hanem az ugrálás örömével olyan óriási élménnyel gazdagítja a szürke mindennapjainkat, az egészség védelem mellet, mely egyedülálló mozgáskultúrává nőheti ki magát. Ezek az eredmények nem állnak meg, csak az idősebb korban a mozgások intenzitása, kiterjedése, és időtartama csökken.
A Kangoo Jumps, mint súlycsökkentő eszköz
A kangoo aerobik felesleges terhelés nélkül formálja testünket, és szinte elkerülhetetlen, hogy a vicces ugra-bugra kozben, ne mosolyogjunk egy órán át. Irány hát az ugra-bugra!
Meggyőződés és a gyakorlati és szakmai tapasztalatok alátámasztották, hogy a Kangoo cipőnél hatékonyabb, kiméletesebb és főként élvezetesebb sporteszköz nem található jelenleg a világon.
További friss hírek