Fieszta volt a könyvtárban

Környezetünk és családunk az interneten – ez volt a téma.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében 2015. március 19 – 26. között került sor az Internet Fiesta országos rendezvénysorozatára.

Az Internet Fiesta idei fő témaköre: környezetünk és családunk az interneten.

A kiskunmajsai Városi Könyvtár programjai a következők voltak:

Visszajelzések alapján nagy sikert aratott a „Vendégeink voltak…” fotógalériánk. Ennek keretében régi fényképeket töltöttünk fel a Facebookra az itt járt hírességekről.

Intézze a könyvtárban”: főként időseknek és internettel nem rendelkező olvasóinknak, látogatóinknak nyújtottunk segítséget. Például: online ügyintézés, e-mailek küldése, közüzemi mérőállások bejelentése, e-pont ügyintézés, Erzsébet programokról felvilágosítás üdülés témakörben.

Egy nap ingyenes internethasználatot biztosítottunk, főként a gyerekek és fiatalok nagy örömére.

Olvassuk együtt!”: alsó- és felső tagozatos gyerekek irodalmi vetélkedője zajlott interneten és helyben. Ez a forduló Békés Pál munkásságát dolgozta fel.

Hogy a legkisebbek se maradjanak ki, az „Egyszer volt…” program keretében az óvodás korosztály számára ajánlottunk iskolára felkészítő, fejlesztő játékokat a neten, amit utána a gyakorlatban is vidáman használtak, például kreativitást segítő témakörben.

És végül a „Kulturális archívum” keretében helyismereti adatbázis bemutató zajlott. Sok érdeklődőt vonz helyismereti gyűjteményünk, így az aprónyomtatványokat – jelenleg 196 dokumentumot – feltáró, belső hálózaton keresztül működő Kulturális archívumunk is népszerű.

Városi Könyvtár

További friss hírek