Felmérés: hozzák-e az átlag feletti eredményt a dózsások?

gimi2Az országos kompetencia felmérésben a majsai gimisek is szerepelnek. Tavaly nagyon jók voltak. 

Képesség, készség kibontakoztatásának hatékonysága és szociokulturális háttér felmérésére kerül sor az országban, mintegy 2827 iskolában, közte a Kiskunmajsai Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban is.  Az idei tanévben a hagyományos kompetenciamérés tesztfüzetének ülnek majd neki a 10. osztályos tanulók.

A 10. évfolyamon országosan 89 746 tanuló, helyi szinten pedig 67 dózsás diák ragad tollat és kezdik el a megmérettetést. „A feladatlapoknak nem célja az, hogy minden tanuló könnyen megoldja a bennük szereplő összes feladatot, hiszen az ország legjobb és leggyengébb tanulói is ugyanazt a tesztfüzetet oldják meg, és a mérésnek mindegyikükről megfelelően megalapozott eredményeket kell szolgáltatnia. Így nem lehet meglepő, hogy míg egyes tanulócsoportok szokatlanul nehéznek találják a felmérést, mások szerint az túlságosan könnyű.” – írta az Oktatási Hivatal közleményében. Az országos mérési rendszerkiépítése 2001-ben indult el, és mára már Európa és a világ szakmailag legkorszerűbb mérési rendszerei között tartják számon.

A tavalyi eredmények szerint az iskola az országos átlag felett teljesített, a gimnáziumi osztályban matematikából és szövegértésből is, a szakközépiskolás osztályokban pedig mind az országos átlagot, mind pedig a közepes szakközépiskolák átlagát meghaladó eredmények születtek.

majsainfo

dozsa-kkmsa.sulinet.hu/Bornemissza Péter

További friss hírek