Felavatták a Material-Plastik második gyártócsarnokát Soltvadkerten

 

Van még tartalék a magyar gazdaság szereplőiben ahhoz, hogy fenntartható legyen a növekedés – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter Soltvadkerten, ahol pénteken ünnepélyesen felavatták Magyarország egyik vezető flexibilis csomagolóanyag és címke gyártója, a Material-Plastik Kft. második gyártócsarnokát.

Az 1989-ben alapított műanyagipari vállalkozás 6 ezer négyzetméteres új üzemcsarnokának 3,1 milliárd forintos költségéhez a magyar állam 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

“Öröm, amikor egy töretlenül fejlődő magyar családi vállalkozás újabb sikerében osztozhatok. A cég legújabb beruházása a következő tíz évben megduplázza a vállalat termelését. A munkavállalók száma is emelkedik, vagyis még több családnak lesz biztos megélhetést nyújtó munkája Soltvadkerten” – emelte ki a pénzügyminiszter.
Hozzátette: jól tükrözi a vállalatot jellemző minőséget és a magas színvonalú munkát, hogy a beruházás a tervezett költséggel, időre, sőt határidő előtt elkészült. Mint hangsúlyozta: környezetvédelmi szempontból is a legmodernebb eljárást valósítják meg, különös tekintettel a gyár profiljára.

Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy Magyarország nem csak kilábalt a válságból, hanem mára az unió leggyorsabban fejlődő országai közé került. Kiemelte: külön értéke a növekedésnek, hogy közben sikerült helyreállítani, majd megőrizni a pénzügyi egyensúlyt.
A pénzügyi tárca vezetője elmondta: a kormány által meghirdetett Versenyképesebb Magyarországért programot a Material-Plastik Kft.-hez hasonló cégekre építik, amelyek folyamatosan fejlődnek, ezzel mutatják meg azt, hogy van még tartalék a magyar gazdaság szereplőiben ahhoz, hogy megőrizzék a növekedési többletet.

A kormány szeretné továbbra is az uniós átlag feletti növekedési pályán tartani a magyar gazdaságot, ezért csökkenteni kívánják az állami kiadásokat, erősíteni a beruházási környezetet, ösztönözni a beruházásokat és még nagyobb hangsúlyt fektetnek a munkaerő-tartalékok kiaknázására – közölte Varga Mihály, hozzátéve: az ország gazdasági növekedése tavaly elérte a 4,9 százalékot, ami az uniós átlag háromszorosa.

Az avatón Garami Zoltán, a Material-Plastik tulajdonosa elmondta: a négy földrészre exportáló cég 2018. évi nettó árbevétele 6,5 milliárd forint volt és alkalmazottaik száma meghaladja a száz főt. A cégvezető hangsúlyozta: az idáig vezető út nem volt könnyű, ehhez kitartó munkára, megbízható munkatársakra és megfelelő gazdasági környezetre volt szükség.

Font Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője újabb mérföldkőnek nevezte a város történetének egyik legnagyobb vállalkozói beruházását. A képviselő emlékeztetett a cég 2001-es, zöldmezős beruházására is, amikor az első üzemcsarnok felépítése az akkori Orbán-kormány támogatásával valósulhatott meg. Mint elhangzott: a cég a város legnagyobb adófizetője és bekerült Bács-Kiskun megye száz legnagyobb vállalkozása közé.
A Material-Plastik Kft. beszállítója számos multinacionális és helyi piacvezető háztartási és közületi papírtermék gyártónak, üdítőital, sör és ásványvíz palackozónak, valamint élelmiszer és állateledel-gyártónak.

A cég 2016-os nettó árbevétele megközelítette az 5 milliárd forintot, a 2017-es nettó árbevétel 5,6 milliárd volt, ami 2018-ra 6,5 milliárdra nőtt.

 

További friss hírek