Felavatták a Majsa és Szank közötti stabilizált földutat

Közel 120 millió forintba került annak a földútnak a stabilizálása, aminek avatóját szerdán tartották a mezőgazdasági út majsai kezdőpontján. A majsai fürdő közeléből induló megszilárdított út a szanki Kiskun Emlékhelyig vezet. A mintegy 6 km-es szakasz megújítása minőségi változást hozhat a környékén élők, gazdálkodók számára – írja Kiskunmajsa Város Facebookoldala.


– Ez az út is bizonyítja, hogy van értelme az összefogásnak és az együttműködésnek – emelte ki köszöntőjében Patkós Zsolt, Szank polgármestere a beruházás kapcsán, amire a Kiskunmajsa és Szank önkormányzata alkotta konzorcium pályázott sikerrel.

Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője arról is szólt, hogy a térségfejlesztő programoknak – azaz minden olyan beruházásnak, amik az itt élőket szolgálják – a jövőben is folytatódniuk kell. – Harminc éve arról beszéltünk Közép-Európában, hogy „járható út kell az EU-ba”, amihez most hozzátehetjük, hogy a szomszéd településre is – fogalmazott többi között Lezsák Sándor, aki kiemelte: a tanyavilágot is be kell hálózni járható utakkal, ami a jövő egyik legfontosabb feladata.
Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár példaértékűnek nevezte a két település együttműködését az útfelújításban. Az államtitkár is beszélt arról, hogy milyen sokat jelent az út környékén élők és gazdálkodók életminőségében is a stabilizált út, hiszen ők azok, akik nap mint nap ott közlekednek. Hozzátette: közös felelősség az is, hogy az út minősége ne romoljon, azaz olyan munkagépekkel és úgy közlekedjenek ott, hogy ne tegyék tönkre a megszilárdított szakaszt.


Az út karbantartása egyébként a két önkormányzat feladata lesz és a szükséges munkák elvégzéséhez traktorokat, grédereket vásároltak az útépítési pályázatra kapott vidékfejlesztési támogatásból
– Az utak fontosságát mi sem bizonyítja jobban, hogy bármilyen fórumot tartottunk az elmúlt években, mindig napirendre került az utak állapota – mesélte az avatón Á. Fúrús András. Kiskunmajsa polgármestere beszámolt azokról a kül- és belterületi útfejlesztésekről is, amiket a most záruló ciklus során elvégeztetett a majsai önkormányzat.

További friss hírek