Felállították a város karácsonyfáját + fotók

 

Vasárnap este adventi műsort is rendeznek. 

Ma délelőtt felállították a város karácsonyfáját Kiskunmajsa főterén, valamint a szökőkút körüli adventi koszorú is elkészült. A Majsa Alapítvány és a Kiskunmajsai Római Katolikus Egyházközség idén is megszervezi az “Advent a főtéren” elnevezésű ünnepváró sorozatát. Advent első vasárnapján – november 29-én – 19 órakor kezdődik a zenés műsor a kulturális központnál, ahol a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda fiataljai lesznek a közreműködők.

Advent mindig a Szent András napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal kezdődik, és négy hétből áll. Ezen időszak egyik jelképének a 19-20. század óta az adventi koszorú számít, amelyre a világosságot jelképező négy gyertyát helyezik, és minden vasárnap meggyújtanak egyet-egyet. A hit, remény, öröm és szeretet szimbólumaként szolgáló gyertyák színe katolikus körökben lila, míg a harmadik vasárnapra jutó rózsaszín.

Az adventi időszak másik, leginkább a gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendő jelképe az adventi naptár. Ennek eredete az 1900-as évek elejére nyúlik vissza, és célja az volt, hogy a felnőtteket és gyermekeket elvezesse a karácsonyhoz. A „valódi” naptár ablakai a karácsonyi ünnepkörre vonatkozó gondolatokat tartalmaznak, ám manapság inkább csokoládé vagy cukorka édesíti az ablakocskákat.

MI

További friss hírek