Faludi: nem csak akkor lesz pénz Majsán, ha a Fidesz nyer

Összellenzéki összefogással kampányol az Együtt Kiskunmajsáért Egyesület (EKE).

“Mi arról beszélünk, hogy mi a jó Kiskunmajsának, nem pártkatonák vagyunk” – hangsúlyozta Faludi Tamás, az EKE polgármester-jelöltje keddi sajtótájékoztatóján, ahol az őket támogató politikai szerevezetek képviselői is megjelentek. Faludi hozátette: érzelmi zsarolás azt hangoztatni, hogy csak akkor lesz pénz Kiskunmajsán, ha a Fidesz győz, ők ebben nem hisznek.

Széll Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselője szerint a város irányítóinak jó szóval és programmal kell az emberek elé lépniük, és az együtt gondolkodók összefogására van szükség. Ilyennek látja az EKÉ-t, amely jobb- és baloldali embereket tud összekapcsolni, és ezzel előre viszi Kiskunmajsát.

Takács Zoltán, a Momentum kelet-magyarországi régióvezetője szerint a választás célja, hogy minden önkormányzat élére tapasztalt és kompetens, a helyiekért dolgozni akaró képviselők kerüljenek, Faludi Tamás és csapata pedig ilyen. Az ő személyével csak nyerni tud Kiskunmajsa – mondta.

Horváth Tamás, az MSZP választókerületi elnöke úgy fogalmazott, hogy ha Faludi Tamás akar valamit, akkor azt el is tudja érni, és ebből a mentalitásból minden kiskunmajsai lakos és a város is profitálni fog. Hozzátette: rengeteg munka vár az önkormányzatokra, és például a szociális ellátást és az egészségügyet az állam nem képes teljes egészsében finanszírozni, ebben komoly feladatai vannak az önkormányzatzoknak.

Nagy Lajos, a Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta, “nagy öröm Faludi Tamást megint abban a pozícióban látni, ami egy választás előtt a legmegfelelőbb”. Hozzátette: Faludi a demokratikus oldal jelöltje, jobb- és baloldalról is mindenki rá szavazhat, aki nem akar fidszes maradni.

Kis-Szenicey Kálmán, az LMP megyei elnöke arról beszélt, hogy Faludi Tamás “nem először emeli fel a demokrácia zászlaját Kiskunmajsán”, és szerinte személyében a helyiek rutinos és a helyi közösség iránt elkötelezett polgármestert fognak megválasztani, így a város ismét elindulhat egy dinamikus fejlődési pályán.

Szűcs Imre, a Jobbik megyei elnöke azt hangsúlyozta, hogy a választás során az a cél, hogy ne budapesti pártkatonák döntsenek arról, hogy mi történjen Kiskunmajsán, hanem a helyiek. Hozzátette, olyan politikusokra van szükség, akik nem pártpolitikai alapon, hanem a közösség érdekében dolgoznak. 

Faludi Tamás végül megjegyezte: Kiskunmajsán az elmúlt öt évben nem volt demokrácia, és a jövőben sem lesz, ha nem az EKE nyeri a választást.

S. I.

Fotók: Dabis Tibor

 

 

 

 

 

További friss hírek