Ez sorsdöntő nap lesz Patkós számára

fideszSzerdán ül össze a Fidesz megyei Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottsága (ÖVEB), amely dönt a párt által támogatott polgármester-jelöltekről. Nagy meccsek lesznek.

Térségünkben három jelölt érdemel igazán figyelmet, velük kapcsolatban várható a párton belüli érdekcsoportok összecsapása.

Kiskunhalason Nagy Ernőt jelölte a helyi szervezet Lukács Lászlóval szemben, amiből már lett is kisebb pengeváltás. (A belinkelt cikknél érdemes figyelembe venni, hogy a szóban forgó Facebook bejegyzést már törölték: nyilván nem a nagyérdemű előtt kívánták lefolytatni a vitát. Valamint cikkünkhöz is érkezett két fideszes észrevétel, azt is tessék elolvasni.)

Úgy tudjuk, Lukács László mellett Kerényi János régiós pártigazgató fog kardoskodni, Nagy Ernő legerősebb támogatója pedig Bányai Gábor országgyűlési képviselő. Kemény meccs lesz, az bizonyos, bár nehezen elképzelhető, hogy a Fidesz bevállalja azt az arcvesztést, amit Nagy Ernő visszaléptetése jelentene. Mérget azért egyik verzióra se vegyünk.

Kiskunfélegyházán Kapus Krisztián igyekszik mindent megtenni azért, hogy mégis polgármester-jelölt lehessen – miután a helyi szervezet már a független Csányi Józsefet támogatta vele szemben. Kapus legfőbb patrónusa itt is Kerényi János, Csányi viszont Lezsák favoritja, vagyis – kis túlzással – ebben az esetben is a „trónok harca” várható.

Kiskunmajsán – mint megírtuk – az Élhető Kiskunmajsa jelöltjét, Patkós Zsoltot elutasította a helyi Fidesz-szervezet, helyette Koncz Jenőt támogatják. A szanki polgármester azonban nem adja fel, sőt elébe ment az (ÖVEB) döntésének: információnk szerint több mint száz járási vállalkozó támogató aláírását gyűjtötte be, emellett megszerezte a járási polgármesterek többségének támogatását is. Kérdés, hogy ez elég lesz-e arra, hogy a Fideszben felülírják a helyi szervezet döntését.

alfagsm_2

MI/HI      

 

További friss hírek