Esélyotthon majsai fiataloknak: szóljon bele!

Young smiling couple holding their new house keys, real estate and relocation concept

 

Fórum a lakáshoz juttatás feltételeinek kialakításáról!

Az izsáki és a kiskunmajsai önkormányzat közösen nyert pályázatot az EFOP-1.2.11-16-2017-00015 kódszámú pályázati felhíváson „Izsák és Kiskunmajsa otthonteremtő-, és életpálya tervezést segítő programja”  címmel.

A pályázat keretében felmérés készült a településen élő 18 – 35 éves korosztályba tartozó fiatalok körében a program cselekvési tervének elkészítéséhez.

A felmérés alapvetően arra kereste a választ, hogy miként lehetne a várost az itt élő fiatalok számára – velük együtt gondolkodva – még élhetőbbé, szerethetőbbé tenni, hogy igazi otthonunkként tekintsenek rá.

A pályázat keretében 2019. március 11-től heti 2 alkalommal 40 órás Webdesign és webszerkesztés tanfolyam indul és további képzések, amelyek a fiatalokat hivatottak segíteni.

A képzéseken túl a pályázatból felújítanak és bebútoroznak 6 önkormányzati lakást (Móra utca,Petőfi tér), melyre meghatározott szempontok szerint pályázhatnak a 18-35 év közötti kiskunmajsai fiatalok.

A témában fórumot is rendeznek március 19-én, kedden, 14 órától a Konecsni György Kulturális Központban. A fórum témája a fenti programrészek kidolgozása lesz:

  1. A lezajlott igényfelmérés eredményeinek visszacsatolása, megvitatása.
  2. A feltárt hazai és nemzetközi jó gyakorlatok ismertetése, ezek adaptálhatóságának realitása, helyi viszonyokhoz igazítása
  3. A programban megvalósuló ösztönzés – lakáshoz juttatás – szempontjainak tervezése

A szervezők várják az érdeklődők, érintettek hozzászólását, javaslatait is.

További friss hírek