Érzékenyítő mosolynap Jászszentlászlón + FOTÓK

 

Mindenki MÁSképp különleges.

Március 21-én a Down-szindróma világnapján, a Jászszentlászlóért Egyesület, szervezésében került megrendezésre az Érzékenyítő Mosolynap. A mosolynapra jászszentlászlói látogatása és fogadóórája kapcsán ellátogatott Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is, a színes programok mellett megismerkedett az egyesület és a Szivárvány Tábor áldozatos munkájával. A fő szervező Bozóki Edit, immáron 10. éve szervez tábort sérült gyermekeket nevelő családok tagjai számára, ahol a sok közös élmény, a mosolygós percek értéket teremtenek, elfogadóbbá, színesebbé teszik a hétköznapokat és segítenek az akadályok leküzdésében a családok és a környezet számára.

Az érzékenyítő nap idei programjában rendhagyó osztályfőnöki óra, képkiállítás, kutyás bemutató, jelnyelven való beszélgetés Weisz Fannival, vetélkedő, sportprogram és számtalan közös élmény szerepelt. A játék, a közös feladat, az együtt töltött idő lehetőséget teremtett arra, hogy a gyerekek tapasztalatot szerezzenek, megismerkedjenek a mássággal és az elfogadással

Az idei rendezvény mottója: „Mindenki MÁSképp különleges!”. Ennek szellemében igyekeznek minél több színt a gyerekek elé varázsolni abból a „szivárványból”, amit az ország különböző részeiből ide érkező vendégek képviselnek. A mosolynappal is szeretnék formálni a résztvevő gyerekek és felnőttek szemléletét és megtanítani őket a vidámság, a mosoly értékére, a körülöttünk lévő világ apró csodáinak felfedezésére, az egymás tiszteletéből és feltétel nélküli elfogadásából eredő, örömteli érzés fontosságára.

További friss hírek