EP-választás: így szavazott Majsa és a járás

Kiskunmajsán volt a legalacsonyabb a részvétel, Csólyospálos a legfideszesebb, Kömpöcön nagyot ment a Mi Hazánk.

A vasárnapi európa parlamenti választáson a járást tekintve Kiskunmajsán volt a legalacsonyabb a részvétel, 37,12 százalék, ami nem érte el a megyei átlagot sem (39,8 százalék). A legtöbb voksot itt is a Fidesz-KDNP listája kapta (66,71 százalék), ám a majsaiak voltak a legkevésbé fideszesek: a kormánypárt minden más járási településen több voksot gyűjtött be. Persze még ezzel is jóval az országos eredmény (52,33 százalék) felett teljesített a párt.

Érdekes, hogy Majsán a Demokratikus Koalíció futott be második helyre, viszonylag magas, 9,95 százalékos eredménnyel. A harmadik helyre a Jobbik jött be (6,53 százalék), és a Momentum is 5 százalék felett teljesített (5,6 százalék). Őket követte a Mi Hazánk (4,47 százalék), az MSZP-Párbeszéd (3,81 százalék), az LMP (1,44 százalék), majd pedig a Kétfarkú Kutya Párt (1,38 százalék). A sort a Munkáspárt zárja 0,12 százalékkal, ami mindösszesen 4 szavazatot jelent.

A járási települések közül egyébként Móricgáton volt a legnagyobb arányú a részvétel, ott az erre jogosultak 51,89 százaléka szavazott. A Fidesz-KDNP a lakosság számához viszonyítva a legtöbb szavazatot Csólyospáloson gyűjtötte be (82,13 százalék). További érdekesség még, hogy a Toroczkai László vezette új formáció, a Mi Hazánk Kömpöcön 8,64 százalékot ért el – igaz, ez mindösszesen 21 szavazatot jelent.

További részletek itt: valasztas.hu

További friss hírek