Emlőszűrő Központ indul Kiskunhalason!

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban a közelmúltban befogadásra került a megye harmadik, népegészségügyi emlőszűrést végző szűrőhelye. Ezzel a kiskunhalasi, valamint a várost környező településeken élő, szűrésre jogosult 45-65 éves hölgyek a korábbiakhoz képest kényelmesebben vehetik igénybe a szolgáltatást. 

A jövőben nem szükséges a két távolabb eső szűrőhelyre, Kecskemétre, vagy Bajára utazniuk, vagy háziorvosi beutalóval helyben, diagnosztikus vizsgálattal helyettesíteni a szervezett szűrést.

A szervezett emlőszűrés meghívásos rendszerű. Minden, az említett korcsoportba tartozó hölgy kétévente egyszer meghívólevelet kap, mellyel a szűrést térítésmentesen veheti igénybe. Háziorvosi beutalóra nincsen szükség. Beutazás esetén az útiköltség megtérítésre kerül.

Az emlőrák a magyar nők egyik leggyakoribb rosszindulatú daganata, csak Bács-Kiskun megyében évente mintegy 300 új megbetegedést észlelünk, a halálozás pedig megközelíti a 100-at. A 2001-ben indított szervezett emlőszűrés hazánkban kisebb hatékonysággal működik, mint számos környező és nyugati országban, s mint amit a nemzetközi ajánlások megfogalmaznak. A részvételi arány és az átszűrtség növelésével a kialakuló betegség még korai fázisában felfedezhető, ekkor a gyógyulás esélyei még nagyon jók.

Hosszú évek munkájának eredménye, hogy a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban 2015 májusában az emlőszűrő központ megkezdhette munkáját. Kérjük, éljen a felkínált új, kényelmes lehetőséggel és saját egészsége érdekében vegyen részt a szervezett szűrési programban.

Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal