Emlékszel még? – TIM nagy fába vágta a fejszét

 

Majsán volt már komédia, sztepptánc, néptánc, zenés színjáték, musical – de egy saját történetű operett produkció még nem. Eddig.

Tőzsér István Martin fiatal rendező ismét nagy fába vágta fejszéjét. Dacára annak, hogy Martin korosztálya már szinte nem is ismeri a klasszikus zenét, Ő mindig is nyitott volt mindenféle zenés színpadi műfaj iránt. Ezért idén egy két felvonásos operett produkciót mutat be a kiskunmajsai nagyérdeműnek, „Emlékszel még?” címmel.

A legnagyobb operett klasszikusokat saját történettel kötötték össze, melynek célja, hogy a közönség egyszerre szabaduljon ki a szürke hétköznapokból, ugyanakkor elgondolkozhasson élete alakulásáról.

A TIM Production vezetőjének idén lehetőséget adott az élet, hogy budapesti művészekkel dolgozhasson együtt. Kapva az alkalmon, szeptemberben megírtak egy történetet, majd pedig a hiányzó szereplőket egy budapesti casting keretében találták meg.

Martinék szeptember óta kitartóan próbálnak, hogy 2015. november 21-én (szombaton) 19.00 –kor Kiskunmajsán bemutathassák a legújabb darabjukat.

„Az elmúlt négy évben rengetek mindent köszönhettem Kiskunmajsa városának. És úgy érzem, ennyivel tartozom a városnak, hogy az első darabomat, melyet már a Dózsa szárnya alól kiröppenve készítek, Kiskunmajsán mutassam be.” – mondta Martin.
Martin az operettek szokványos rendezéseihez képest újszerű elemeket is felvonultat az este folyamán. A darabban részt vesznek a TIM Production korábbi tagja is, valamint Martin volt tanárai és a TIM Színistúdió növendékei.

A darab fő szála Rudolf (Németh Péter) és Krisztina (Újhelyi Andrea) meglehetősen viszontagságos szerelmét mutatja be. Kettejük viszonya a hollywoodi filmekből megismert romantikus lovestorynak indult. Rudolf azonban egy elgyengül pillanatában végzetes hibát követ el, melynek következményét egy életen át viselnie kell, apa lett. A lelkiismeretes férfi válaszút elé kerül: vajon az igaz szerelmet válassza, vagy apai kötelességének eleget téve a gyermeke, és annak anyja mellett maradjon?! Azonban közelgő esküvője miatt gyorsan döntenie kell, és ebben a vívódásba végül lelkiismeretére hallgat. Vállalva tettei következményét kihátrál az esküvőből.

grape_256_2

Azonban szerelmét sok év elteltével sem bírja feledni. Gyermeke anyjával, Anasztáziával (Schupp Gabriella) a történtek ellenére furcsa barátság szövődik közöttük.

Hét év elteltével az egykori közös barátjuk, Kálmán (Altsach Gergely) épp szabadságát tölti és visszautazása előtt egy utolsó bált szervez régi barátainak.

A báli forgatagban Rudolfnak lehetősége adódik, hogy megpróbálja helyrehozni a múlt vétkét, ugyanis találkozik egykori szerelmével, Krisztinával, akit Kálmán titkokban hívott meg.

Krisztina bohém barátnője, Stefánia (Lugosi Szidónia) is hivatalos az estélyre, kinek gyerekkori szerelme Kálmán. A nőcsábász férfi azonban erről sokáig nem vesz tudomást és „nem látja a fától az erdőt”.

Rudolf kísérője Anasztázia, aki a Sors által vezérelve megpróbálja kezébe venni az események alakulását, melynek sikerén emberek sorsa múlik…

MI

További friss hírek