Előzetesben marad a kalasnyikovos B. János

 

Két hónappal meghosszabbították a Kiskunhalason, a bírósággal közös járási ügyészség épületében márciusban lövöldöző majsai férfi előzetes letartóztatását, a végzés nem jogerős – közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteki, nem jogerős végzését azzal indokolta, hogy a szökés és elrejtőzés megakadályozásához és a bűnismétlés megelőzéséhez nem rendelhetett el enyhébb kényszerintézkedést.

Az eljárás során beszerzett bizonyítékok szerint

B. János megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy március 16-án az ügyészséggel egy épületben elhelyezett Kiskunhalasi Járásbíróság épületében gépkarabéllyal lövöldözött,

csak dulakodást követően, az épületben tartózkodó biztonsági őr, gondnok és rendőr segítségével tudták lefegyverezni – közölték. A férfival szemben a Központi Nyomozó Főügyészség folytat eljárást emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt – tették hozzá.

A férfi nem sokkal 9 óra előtt jelent meg a bírósággal közös járási ügyészségi épületnél azzal a szándékkal, hogy megöli a kiskunhalasi vezető ügyészt. Egy gépkarabélyt is magával vitt egy papírdobozban, valamint 240 lőszert. A férfi az átvizsgálásakor elővette a fegyvert, és az egyik biztonsági őrt arra szólította fel, hogy vezesse a vezető ügyészhez. Ezt azonban egy bírósági alkalmazott és két, az épületben tartózkodó rendőr megakadályozta, és végül lefegyverezték. A dulakodás közben a férfi három lövést adott le, de nem sérült meg senki. A férfi március 18-án került előzetes letartóztatásba.

atv.hu/MTI

További friss hírek