Elképesztő fotók Vörös Balázsról

balazs10A majsai fiatalember néhány hete első az helyet szerezte meg egy nemzetközi testépítő versenyen.

Balázs már nagyon fiatalon kapcsolatba került a testépítéssel. „Annak idején édesapám és egy szűkebb társaság foglalkozott ezzel a sporttal komolyabban. Mondhatni ebben a légkörben nőttem fel, ezért a sport, de főleg az erősportok a mindennapjaink szerves részét képezték” – emlékezett vissza a MajsaInfónak nyilatkozva. 30 éves koráig édesapja irányítása alatt edzett, tőle tanulta meg az alapokat, illetve az ehhez a sporthoz szükséges táplálkozást, gondolkodásmódot.

A majsai fiatalember néhány éve Budapestre költözött. Tavaly december óta a kétszeres világbajnok Kökény Béla edzi. „A közös cél a tavaszi versenyszezonban 2-3 versenyen való részvétel volt, melyeken a dobogós helyezések elérése volt a cél. A felkészülésben az edzések mellett a legnagyobb kihívást mindig a diéta jelenti, az étrend nagyon szigorú és minden grammnak jelentősége van a végső cél elérésében. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy családom, kedvesem, és a barátaim is megértik ezt, és ahol lehet támogatnak, biztatnak” – mondta, hozzátéve, hogy barátnője, Anett első kézből tapasztalja a felkészülés minden nyűgét és örömét, mivel az edzésekben és az étkezésekben is aktív szerepet vállal, lényegében ő is végigcsinálja mindazt, amit Balázs.

Idén az első versenye a Bodysport kupa volt, mely egy nagynevű, színvonalas, nemzetközi rendezvény. Itt Balázs a dobogó 3. fokára állhatott, 84 kg-os teljesen száraz versenysúllyal. A következő megmérettetés a Szegeden rendezett WBPF magyar bajnokság volt – erre Balázsnak lentebb kellett mennie testsúlyban, hogy beleférhessen az előzőleg kiválasztott kategóriába.

balazs5

„A súlybeállítás sikerült is, így bizakodva vártam az összevetéseket. A versenyek általában 2 részből állnak. A szabadpóz részben a versenyző bemutathatja az általa választott pózokat zenére ez kb.: 1 perc hosszú lehet. A második rész a versenyzők egymás mellé állításáról, és összehasonlításáról szól. Ekkor döntik el a bírók a kötelező pózok bemutatása során a végső sorrendet. Ekkorra a versenyzők már annyira kimerültek, hogy minden mozdulat, és pózbeállás emberfeletti kitartást, akaratot követel” – magyarázta Balázs, akinek az erőfeszítéseit komoly siker koronázta: a dobogó legfelső fokára állhatott.

“Külön fegyvertényként könyveltem el, hogy a tavalyi bajnokot vertem meg. Ezzel az eredménnyel kvalifikáltam magam a Koszovóban rendezett EB-re is. Viszont az edzőmmel egyeztettünk, és abban maradtunk, hogy inkább koncentráljunk a 2015-ös évre és kezdjük el a felkészülést a jövőre.

A következő évben Balázs célja, hogy a versenysúlya legalább 5-6 kg-mal több legyen, mint idén – ez rengeteg munkát és odafigyelést jelent. „A felkészülésben továbbra is Kökény Béla segít, mivel idén bebizonyosodott, hogy az együtt végzett munka eredményes és gördülékeny. A tavaszi versenyeken biztosan részt veszek, ha nem akadályoznak rajtam kívülálló dolgok, a 2015 őszi idényen való részvétel még nem biztos, de nem is elképzelhetetlen. Többen is kérdezték, hogy mi lesz a focival, nekik csak azt tudom mondani hogy télen találkozunk a pályán” – jegyezte meg Vörös Balázs.

Hozzátette: utólag is köszöni mindenkinek, aki bármilyen módon segítette és támogatta a felkészülés során.

Nézegessen elképesztő fotókat Balázsról:

 

 


MajsaInfo

További friss hírek