Elhunyt Rácz Fodor Jenő – Öcsi bácsi

 

Életének 77. esztendejében, január 31-én elhunyt Rácz Fodor Jenő, aki 2016-ban átvehette a Kiskunmajsa Városért díjat.


Rácz Fodor Jenő kiskunmajsai kereskedő családba született 1942-ben. Olyan családba, ahol már a szülők is jó példát mutattak az önzetlen segítségre. Fiatalon megtanulta, hogy a munkán és a kötelezettségeken túl, vannak olyan cselekedetek, melyekért nem jár fizetség, de a közösségért vagy éppen emberségből megtesszük.

Rácz Fodor Jenő, vagy ahogyan csak ismerik a városban, „Öcsi bácsi” mindig is ilyen segítőkész ember volt, aki soha nem szerette a nyilvánosságot, nem akart rivaldafénybe kerülni, ám amikor csak tehette, segítette a majsai közösségeket munkával, adományokkal.


Megszámolhatatlan és hosszasan sorolható az évtizedek során a kiskunmajsai civil szervezeteknek és a városnak általa nyújtott támogatás; az ingyen fuvarok, a gépi munkák, a játszótér építéseknél vállalt kétkezi segítség, az iskolai alapítványok támogatása, a számtalan felajánlás, aminek köszönhetően például egykoron elkezdhette tevékenységét a Mayossa Táncegyüttes.


A majsai sportélet mecénásaként, különösen a férfikézilabdázók köszönhettek sokat annak a baráti körnek, amelynek Rácz Fodor Jenő is meghatározó tagja volt. Az asztaliteniszezőknek is segítséget nyújtott a közelmúltban, amikor ingyenesen biztosított edzőtermet számukra.


A számtalan önzetlen szerepvállalás mellett, a legkiemelkedőbb Rácz Fodor Jenő életében az a kereskedői gondolkodásmód, példaértékű szolgálatkészség és törődés volt, amit szülei révén korán megismert és maga is alkalmazott, mert „a vevő minden kérésének teljesülnie kell.”
Kiskunmajsa városa most elveszített egy példaértékű embert. Nyugodjék békében!

KIskunmajsa Város Facebook/Fotó: Sebestyén István

További friss hírek