Elhunyt Pintér József

pinter_jozsef-Ma reggel, öregcsertői birtokán, 70 éves korában elhunyt Pintér József, a Pintér Művek alapító tulajdonosa.

Pintér József Kecelen született 1944-ben, nős, két gyermek édesapja. Magánvállalkozását, a Pintér Műveket 1978-ban alapította. Megrendeléseket kapott a NASA-tól, Boeingtől, NATO-tól, a Paksi Atomerőműtől is. A gyáregység mellett található háromhektáros területen 1997-ben létrehozta a Hadtörténeti Múzeummal közösen üzemeltetett haditechnikai parkját. 1993-ban Kecel Város Díszpolgára címet kapta, 1999-ben Angliában az évezred emberének választották, 2000-ben pedig Amerikában az Év Embere kitüntetést kapta. 2008-ban lett az Év Vállalkozója, 2013-ban két címet is átvehetett: a Kecel Város Fejlődéséért díjat, és Kecel város hírnevének megalapozásáért a Bács-Kiskun Megyéért Díjat.

Haszilló Ferenc, Kecel polgármestere akkor így méltatta a vállalkozó életútját:

„Nagyon nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Pintér úr, a „Kecel díszpolgára” és az „Év vállalkozója” díj mellett magáénak tudhatja Bács-Kiskun Megyéért” díjat is.

Pintér József vállalkozói életútja, mint az sokak számára ismert, egy lyukas lábas forrasztásával kezdődött, ma atomerőművekhez tervez és gyárt berendezéseket. Pintér József legalább 150 magyarországi elsőséget mondhat magáénak, mint például az „Első magyar kapitalista” az „Első vállalkozó” ő kapta az első adószámot, és ő az első magán ember, aki helikoptert vásárolt. Számtalan tisztség és kitüntetés mellett kiemelendő még, hogy Angliában az Évezred emberének választották, Amerikában az „Év embere” kitüntetést kapta.

Pintér úr az igazi sikereit azonban Kecelen érte el. Itt töltötte gyerekkorát, itt alapított családot, és itt rakta le a vállalkozása első sikerkövét. Szívügyének tekint minden olyan kezdeményezést, ami Kecel város fejlődését szolgálja. Fontosnak tekinti, hogy minél több keceli embernek adjon munkát, és sosem gondolt arra, hogy vállalkozását más városba költöztesse el. Mindig is odafigyelt a közjólétet szolgáló elképzelések felkarolására, a hagyományos városi programok, rendezvények támogatására, mint például a Flóra Virágfesztivál.

Egy város jövője, jövőjének sikeressé tételét a tudás mellett nagymértékben alakítja polgárainak aktivitása, a város iránti elkötelezettsége. Pintér Józsefet példaképként állíthatjuk a keceli fiatalok elé: hogyan kell vállalkozni, hogyan kell a munkával szemben alázatot tanúsítani, és hogyan lehet szeretni a szülőföldet.”

alfagsm_2

Források: Hetek.hu, Kecel.hu, Bacsmegye.hu Fotók: Sebestyén István

További friss hírek