Elektromos autókkal tanítják közlekedni a majsai ovisokat

Kiskunmajsa Város Polgárőrsége pályázati támogatással vásárolt elektromos kisautókat és a biztonságos közlekedést elősegítő eszközöket.

A majasai polgárőrök a rendőrséggel közösen rendszeresen tartanak olyan akciókat, amelyek keretében a kisgyerekeket tanítják a közlekedés alapszabályaira. Ehhez eddigi is használták a rendőrség három darab elektromos autóját, ám ez az eszközpark most jelentősen kibővült.

A polgárőrség ugyanis egy EFOP-projekt keretében 1,5 millió forintért vásárolt mintegy 10 darab elektromos kisautót. Ezen kívül kerékpárokat is beszereztek, valamint az alsótagozatosok számára láthatósági mellényeket, karszalagokat, kerékpárra szerelhető csengőket, villogókat osztottak.

Mint Bera Tamás polgárőr elnök elmondta, az elektromos eszközöket és a bicikliket ősszel és tavasszal  rendszeresen használják majd a rendőrséggel közösen a gyerekek képzésére, illetve terveik között szerepel egy KRESZ-pálya kialakítása is.

Bera Tamás hozzátette: köszönik a majsai tűzoltóállomás két munkatársának a segítségét, akik pihenőidejükben segítettek összeszerelni az elektromos járműveket.

Fotók: Dabis Tibor

 

 

További friss hírek