Eldőlt: Diósgyőrbe igazolt Kitl Miklós

A DVTK saját honlapján így jelentette be a hírt:

Újabb olyan fiatal játékost sikerült megszereznie a Diósgyőrnek, akit a magyar élvonalban szereplő patinás egyesületek közül többen is szerettek volna a csapatukban tudni. Kitl Miklós pénteken aláírta szerződését a Diósgyőri Stadion klubházában, majd útra kelt, hogy csatlakozzon a Bükfürdőn edzőtáborozó csapathoz.

A fiatal labdarúgó a tavalyi évben Kecskeméten mutatkozott be az OTP Bank Ligában, a szakemberek korosztálya egyik legnagyobb ígéretének tartják. Idáig összesen 26 alkalommal kapott lehetőséget az első osztályban, ebből huszonötször kezdőként. A tavalyi évben is Bekő Balázs kezei alatt nevelkedett, így a DVTK vezetőedzőjénél jobban kevesen ismerik.

Az NB I. akkori legfiatalabb játékosaként első mérkőzésén rögtön gólt szerzett a Ferencváros ellen, ezt még másik három követte, de gólpasszokkal is kivette a részét a KTE meneteléséből. Némileg ellentmond ennek, hogy posztját tekintve nem is támadó, sokkal inkább belső, illetve védekező középpályás.

Az InStat statisztikai elemzőrendszer adatai szerint a mögöttünk hagyott idényben (a teljes magyar mezőny összes játékosát alapul véve) a legtöbb sikeres szerelés az ifjú Kitl Miklós nevéhez fűződik.

Úgy gondolom, hogy Kitl Miklóst senkinek nem kell bemutatni, hiszen tavalyi jó játékának köszönhetően a neve berobbant a köztudatba – mondta el Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – A Magyar Labdarúgó Szövetség díjátadó gáláján néhány héttel ez előtt őt választották meg az év felfedezettjének. Az ő igazolása is bizonyítja, hogy Diósgyőrben nem csak a jelent, hanem jövőt is építjük. Örülök, hogy minket választott, hiszen tudjuk, hogy sok nagy múltú csapat szerette volna a soraiban tudni rajtunk kívül is.

Nagyon boldog vagyok, hogy a DVTK játékosa lehetek – mondta el Kitl Miklós. – Örülök, hogy a két klub meg tudott egyezni. Több lehetőségem is volt, a döntésemben közrejátszott Bekő Balázs személye, és a szakmai stáb, akikkel Kecskeméten is együtt dolgoztam. Mindig is szerettem volna olyan szurkolótábor előtt játszani, mint a diósgyőri. Célom, hogy mielőbb beverekedjem magam a kezdőcsapatba. Tudom, hogy még van hová fejlődnöm, biztos vagyok abban, hogy Diósgyőrben adottak lesznek a feltételek is ehhez.

Névjegy

név: Kitl Miklós
születési hely: Zenta (Jugoszláv Szövetségi Köztársaság)
születési idő: 1997. június 01.
állampolgárság: magyar
magasság: 189 cm
testsúly: 81 kg
poszt: középpályás

NB I-es mérkőzés: 26/4

Pályafutás

2014/2015 Kecskeméti TE (NB I) 26/4

dvtk.hu

További friss hírek