Eldőlt: a reformátusoké lehet a bodoglári ovi

Bodoglári óvoda. Lesz vagy nem lesz?

 

A hosszú vita után Szikora Tibor volt a mérleg nyelve.

Az egyre gyarapodó gyermeklétszám, illetve a jogszabályi változások kapcsán (három éves kortól kötelező az óvodai ellátás) erősödött meg az igény a bodoglári szülők részéről, hogy a helyi óvodát újranyissák.

Ez az önkormányzatnak 35-40 millió forintjába került volna öt év alatt, ezért felmerült, hogy a szanki református óvoda tagintézményeként működhetne az ovi. A szülők ezt preferálták, a városvezetés pedig ezt a szülői igényt kívánta kielégíteni.

Másfelől viszont a többi képviselő egyebek mellett arra hivatkozott, hogy Szank „elcsábítaná” a bodoglári gyerekeket-családokat, így azok az általános iskola tekintetében sem Majsát választanák már (sőt, emiatt a gimnáziumba is  kevesebben jelentkeznének a későbbiek során).

A keddi rendkívüli ülésen a hosszú vitát követően – amelyen számos bodoglári szülő is jelen volt – az ÉK-esek mellett végül Szikora Tibor, a körzet képviselője is a református fenntartás mellett szavazott.

Így a határozat szerint az önkormányzat az óvodai köznevelési ellátást az ott élő családok részére úgy biztosítja, hogy elvi hozzájárulását adja ahhoz, hogy a bodoglári óvoda használatát, ingyenesen, határozatlan időre, óvodai köznevelési feladatellátás céljából átadja a Kiskunhalasi Református Egyházközség részére.

MI

További friss hírek