ÉK-szakadás: bojkottálták a testületi ülést

 

Ábrahám-Fúrús András polgármester nem terjesztette elő Szekeres Béla menesztését. Az ellenzék azonban Czombos képviselővel közösen bojkottálta az ülést. 

A majsai önkormányzatiság egyik legérdekesebb képviselő-testületi ülésére került sor ma délután. Eredetileg 28 napirendi pontot tárgyalt volna a testület. Már az első pontra jó negyven percet kellett várni, mivel az ellenzék bojkottálta az ülést, az elhunyt Koncz Jenő helyére ülő Farkas Zoltán pedig még nem tette le az esküt – így felmerült a kérdés, hogy öt képviselővel és az eskü előtt álló Farkassal egyáltalán működik-e a testület. Egy kis telefonos segítség után a jegyző úgy tájékoztatott, hogy az új képviselő letehetti az esküt.

Ezt követően egyetlen napirendet tárgyaltak, majd berekesztették az ülést. A történtek hátterében információink szerint az állt, hogy a korábbi álláspontjukkal szemben az ellenzék Szekeres Béla lemondását követelte. A polgármesternek azt a feltételt szabták, hogy vagy előterjeszti az alpolgármester menesztését vagy távol maradnak az üléstől. Ez még önmagában nem lett volna akkora gond, ám az ellenzéki állásponthoz az ÉK-ből Czombos Csaba képviselő is csatlakozott – ezért tárgyaltak csak két napirendi pontot, mert utána a képviselő nem maradt volna a teremben, így határozatképtelenné vált volna a testület.

Tehát a polgármester – egyelőre – bevédte Szekerest, ám a legnagyobb kérdés az, hogy miként lesz ezek után működőképes a testület.

MI

 

További friss hírek