Egyetlen nap kevés…Föld Napja

 

Kiskunmajsa is csatlakozik a mozgalomhoz.

Világszerte április 22-én tartják a Föld Napját. A Konecsni György Kulturális Központ is programmal készül ez alkalomból. Pénteken délután 2 órától a kulturális központ előtti térre várnak minden kedves érdeklődőt, ahol az ünnepi műsor után lufi felengedés is lesz.

A Föld Napjához kapcsolódik egy kiállítás is a “Föld természeti környezetének megóvása témában”. A szervezők április 20-ig várják a témához kapcsolódó alkotásokat.

Szintén pénteken a kulturális központ aulájában a kiskunmajsai Kézműves Egyesület alkotásaiból válogathatnak az érdeklődők. Lesz többek között mézeskalács, bőrdíszmű, horgolt, hímzett termékek, papírcsodák és tűzzománc is.

Föld napja plakát

Egy kis történet…

Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban – és az ország határain túl is – fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek
a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre. A Föld Napja 1990-ben vált világmozgalommá, amihez Magyarország az elsők között csatlakozott, és létrejött hazánkban a Föld Napja Alapítvány.
A mozgalom egyik jelmondata: Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

fna.hu 

További friss hírek