Egye azt, amit dédszülei! + galéria

 

Nagy sikerrel rendezték meg a Helyi termék, helyi érték rendezvénysorozat első előadását.

Dr. Benda Judit egészség tanácsadótól hangzott el a címben szereplő felszólítás csütörtökön este, a Helyi termék, helyi érték címet viselő előadás sorozat idei első alkalmán, a Jonathermál Zrt konferenciatermében.

A frissen őrölt, teljes őrlésű lisztek kapcsán szóba kerültek a civilizációs betegségek, mint például a szívinfarktus, cukorbetegség, krónikus bélgyulladás, stb., amelyeket kutatási adatokkal alátámasztva tartanak korunk tipikus betegségeinek.

Ellenük a védekezés relatív egyszerű: a feldolgozott élelmiszereket (például a finomított lisztet, a cukrot vagy éppen az olajat) cseréljük le teljes kiőrlésű lisztre, mézre, hidegen sajtolt olajra.

Az est során a Vitafood Kft. tulajdonosa beszélt a bio élelmiszerek magasabb vitamin és ásványi anyag tartalmának pozitív élettani hatásairól. A program végén egyéni kérdéseikre is választ kaptak a résztvevők.

A Helyi termék, helyi érték rendezvénysorozat következő előadása csütörtökön 17 órai kezdettel lesz. Bővebb információ a Jonathermál Zrt. honlapján és Facebook oldalán.

 

MI

További friss hírek