Egy osztály rövid időre áttért digitális oktatásra Jászszentlászlón

kép: KVT
Jászszentlászlón is van már koranavírussal fertőzött személy és vannak akik kontakt személyként kerültek karanténba. A fertőzöttek között van az általános iskola egy tanulója is, aki miatt egy osztály egy rövid időre áttért a digitális tanulásra.
Nagy András polgármester elmondta: a fertőzések megelőzése érdekében több intézkedést hoztak, az élelmezési konyhán nem lehet az étkező helyiségben tartózkodni, csak az ajtónál lehet átvenni váltóedényekben az ételt.
A polgármester arról is tájékoztatott, hogy a rendkívüli helyzet bevezetése előtt ülésezett az önkormányzat képviselő-testülete és többi között döntött a kultúrház művelődésszervezőjéről, aki januártól tölti majd be az állást.
Nagy András hozzátette: az Arany János Közösségi Színtér nyitva tart és ott tartja fogadóóráit a falugazdász. Ott tudtak egy helyiséget kialakítani a pénztári ki- és befizetésekre is.
A Bursa Hungarica támogatásra tizenegy tanuló jelentkezett és mindegyikük megkapta a támogatást.
A közmeghallgatás elmarad, de a polgármesteri tájékoztatót mindenki megtalálhatja majd a község hivatalos oldalán.
A polgármester arról is tájékoztatott, hogy a település 21 millió forintot nyert szolgálati lakás felújításra.
A bölcsőde építése is javában zajlik és még idén elkészül a tető is az épületen.
Nagy András örömmel számolt be arról is, hogy a kormánydöntés alapján 2022-ig a Jászszentlászló és Móricgát közötti útszakasz is megújulhat a szentlászlói temetőtől egészen a felsőmóricgáti templomokig.
A településen járdafelújításokat is végeznek is most fektetik a nagyobb sebességű internetet biztosító optikai hálózat kábeleit is.

 

Forrás: KVT 

További friss hírek