Egy kiskunmajsai drogkereskedő és unokatestvére ellen emeltek vádat

A kép illusztráció

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy 32 éves és egy 34 éves kiskunmajsai férfi ellen, mert a fiatalabb férfi 2017 nyarától otthonában designer drogot árult, melynek egy részét a 34 éves unokatestvére adta át neki.

Az ügy egyik vádlottja, egy 32 éves férfi 2017 nyarától a kiskunmajsai lakásán „kristály” fantázianevű designer drogot árult, melyet tisztázatlan körülmények között szerzett be. A férfi a drogot alufólia darabokba csomagolta, majd adagonként 500 forintért értékesítette.

Őrizetbe vétele előtt a fiatalabb vádlott hat fogyasztónak összesen 139 adagot adott el, melyből 69.500 forintot szerzett. A drogkereskedő férfi unokatestvére, az ügy másik vádlottja 2017. október elején egy ismeretlen személytől kristályt vásárolt, amit Kiskunmajsán átadott drogkereskedő rokonának.

A drogkereskedő vádlott a kapott kristályból fogyasztott is, majd 2017. október 25-én este hét személynek adott el a drogból, ami által 5.000 forinttal gazdagodott. A vásárlók 2017. október 26-án hajnalban ismét megjelentek a dílernél, de a kiskunmajsai rendőrök még a vásárlás előtt tetten érték és elfogták őket.

A drogkereskedő vádlott lakásán tartott házkutatás során alufóliába és műanyag tasakba csomagolt drogot, valamint kristállyal szennyezett digitális mérleget is lefoglaltak a nyomozók. A lefoglalt porok hatóanyag tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát. A drogkereskedő vásárlói ellen külön büntetőeljárások indultak.

A 32 éves drogkereskedő lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll, míg unokatestvére szabadlábon várja a tárgyalást. A járási ügyészség mindkét férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta velük szemben. Ezen kívül az ügyész indítványozta a lefoglalt drogok és a mérleg elkobzását, valamint a fiatalabb vádlottal szemben vagyonelkobzás alkalmazását a gazdagodása erejéig. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

(Bács-Kiskun Megyei Főügyészség)

További friss hírek