Egerbe látogatott a majsai hegyközség

A március 15-i hosszú hétvégén Noszvajon és Egerben kirándultak majsai szőlészek és borászok a Kiskunmajsai Hegyközség szervezésében.

Ahogy a Pellikán Birtok Facebook-oldalán olvasható:

“Nagy öröm volt a számunkra, hogy a Kiskunmajsai Hegyközségnek köszönhetően az elmúlt hosszú hétvégét – majsai szőlészekkel és borászokkal közösen – Egerben tölthettük. A szakmai kirándulás keretében neves borászatok munkájába pillanthattunk be (St. Andrea, Kaló Imre, Gál Tibor), valamint ellátogattunk az Eszterházy Károly Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetébe is. Külön köszönet Bozóki Tamás hegyközségi elnöknek a szervezésért, valamint Nahimi Péternek a szakértő és érdekes idegenvezetésért.

Az időzítés azért is volt kiváló, mert március 15-én mutatták be az Egri Csillagokat – a borvidék közös fehérborát. Ezen a néven bármelyik termelő forgalomba hozhatja arra érdemesnek tartott borát (jellemzően egy cuvée-t), de csak akkor, ha a helyi bírálóbizottság arra áldását adja. Jó volt látni, hogy a borászok nem egymás ellen határozzák meg magukat, hanem összefogva, egymást segítve dolgoznak a borvidék fejlődésén. Bízunk abban, hogy ez az egyre több magyar borvidékre jellemző mentalitás a Kunságon is teret nyer. Igény az volna rá.”

Fotók a kirándulásról:

További friss hírek