Durva álhírt gyártottak a majsai hármas tragédiából

A fem3cafe.me című kamuoldal tulajdonosainak semmi sem drága, hogy pénzhez jussanak. 

SOS! HÁROM HALÁLOS ÁLDOZATOT KÖVETELŐ SZÖRNYŰ TRAGÉDIA TÖRTÉNT KISKUNMAJSÁN, AHOL EGY FIATAL PÁR IS ÉLETÉT VESZTETTE! 4 ÉVES KISFIUKAT HAGYTÁK MAGÁRA. EGY MEGOSZTÁSSAL SEGÍTSENEK AZ ÁRVÁN MARADT KISFIÚN!”

Ezzel a hatásvadász és hazug szöveggel vezeti fel az fem3cafe.me kamuoldal a majsai hármas tragédiáról szóló cikkét. A szöveg szerint “az áldozatok között van az a budapesti fiatal pár is, akik egy 4 éves kisfiút hagytak magára. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a fiatal párból csak a vőlegénynek él az édesapja, aki rokkantnyugdíjas. Átmenetileg a férfi rokonaihoz kerül majd a 4 éves kisgyerek, aki szintén megsérült a balesetben. Jelenleg is kórházban ápolják.”

Ebből gyakorlatilag semmi nem igaz, mint ahogy abból sem, hogy “a rokonság a rendőrségen felül a közösséghez fordul segítségért, hogy ebben a kilátástalan helyzetben segítsenek rajtuk”. 

A cikk arra kéri az olvasókat, hogy egy megosztással segítsenek “az elhunyt rokonainak, illetve a 4 éves kisfiúnak, hogy a szülei elvesztésén felül ne szenvedjen már hiányt semmiben”. (A cikkhez ráadásul az egyik összetört autó mellé egy kisfiú képét is betették.)

Azt állítják, hogy “az alábbi posztot a fehér angyalok alapítvány kérte, hogy osszuk meg”, majd egy email cím következik, ahol állítólag további információval tudnak szolgálni. A kamucikk azzal zárul, hogy “minden hozzátartozónak őszinte részvétünk és szívből kívánjuk, hogy a 4 éves kisfiú további teljes és boldog életet élhessen a szülei nélkül is”.

Hogy mi értelme van mindennek? A szerző gyakorlatilag anyagi hasznot remél a szörnyű tragédia kiforgatásából. Bár nem kér közvetlenül pénzt az olvasóktól, a megosztás éppen elég ahhoz, hogy a gyanútlan/hiszékeny internetezők dagasszák a kamuhírgyáros bankszámláját. Ugyanis az ilyen és hasonló oldalak tulajdonosai a látogatottságuk etikátlan eszközökkel való növelésével remélnek több bevételt a Google-hirdetésekből. Az ilyen kamuoldalak elterjedtségét nézve úgy tűnik, sikerrel – állítólag van olyan hazugságportál, amelyik milliós nagysárendű havi bevételt realizál ezen a módon.

Ha javasolhatjuk, ilyen kamucikkeket soha ne osszon meg! 

További friss hírek