Dávid legyőzte Góliátot: CSÓLYOSPÁLOS A DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐJÉBEN!

 

Egészen elképesztő a Csólyospálosi Általános Iskola U9-es (I. korcsoportos) labdarúgócsapatának  tavaszi menetelése. Március 27-én a Diákolimpia körzeti versenyét hibátlan mérleggel, 20 – 0-s gólkülönbséggel nyerték meg a fiúk.

Már a körzeti döntőn olyan nyolccsapatos mezőny aranyérmesei lettek, ahol Zákányszék, Ruzsa, Ásotthalom, Mórahalom, Bordány, Üllés és Röszke csapatai szerepeltek. Ekkor állhatott először a dobogó legfelső fokára a csólyospálosi csapat, és ezzel a sikerrel tovább is jutott a Csongrád megyei döntőre. Azért a Csongrád megyeire, mert iskolánk a szegedi tankerülethez tartozik, így a Diákolimpián mi oda vagyunk sorolva.

Két héttel később, április 11-én óriási büszkeséggel, de ugyanakkor az esélytelenek nyugalmával érkeztünk a megyei döntő helyszínére. Az itt szereplő csapatok Szeged, Hódmezővásárhely, Makó, Csongrád, Kistelek és Csólyospálos voltak. Időbe telt, mire elhittük, hogy van keresnivalónk ezen a tornán, de addigra már túl voltunk két csoportmérkőzésen, Kistelektől 2 – 0 arányban kikaptunk, Makóval pedig 1 – 1-es döntetlent játszottunk. Csupán jobb gólkülönbségünknek köszönhettük, hogy Kistelek mögött csoportmásodikként továbbjutottunk, így elődöntőt játszhattunk a másik csoport legjobbjával, Csongráddal. Ez a mérkőzés is úgy kezdődött, mint az előzőek, ellenfelünk hamar vezetést szerzett, és ekkor úgy érezték, már a döntőben vannak. Ehhez viszont nekünk is volt még egy-két szavunk, egészen pontosan kettő gólunk, így emberfeletti akarásról tanúbizonyságot téve győzni tudtak a csólyospálosi gyerekek, és döntőt játszhattak. A fináléban korábbi csoporttársunk, Kistelek várt ránk, és volt törlesztenivalónk az első mérkőzésen elszenvedett vereség miatt. A torna végére elhittük, hogy a Kistelek sem legyőzhetetlen csapat (annak ellenére, hogy még soha nem sikerült felülmúlnunk őket), és rendkívül magabiztosan, Kovács Kevin két góljával 2 – 0 arányban győzni tudtunk.

A megyében több mint 40 csapat nevezett ebben a korcsoportban, és mi ebből a mezőnyből tudtunk végső győztesként kikerülni. A gyerekek ezzel a meneteléssel történelmi sikert értek el, ugyanis soha csólyospálosi csapat Diákolimpia Labdarúgás országos döntőjében még nem szerepelt. Idén viszont fog, mégpedig május 19 – 20-án Fonyódligeten. Meglátjuk, mire megyünk majd Budapest, Debrecen vagy éppen Győr csapatai ellen…

 

A csapat játékosai (a képen balról jobbra): Komma Boldizsár, Zámbó Miron, Kovács Kevin, Magyar Zalán, Répás Marcell, Kapás Levente, Márta Gergő

 

Ábrahám-Furus Gergő
edző

További friss hírek