Czikkely Anna már a jövőre koncentrál

pannaA majsai művésztehetség a Starbucks-győzelem után már grafikai programokban képzi tovább magát, és készül a pszichológia szakra. 

Tegnap (kedden) kapta meg a jól megérdemelt ajándékcsomagot Czikkely Anna, aki múlt héten nyerte meg a Starbucks grafikai pályázatát. Mint arról testvérlapunk, a Halasinfo.hu beszámolt (itt és itt), a majsai grafikus tehetség előbb a tízes döntőbe került be, majd elképesztően szoros versenyben vitte el a pálmát.

A pályázóknak a világcég kávés papírpoharát kellett kidekorálniuk, és az győzött, aki a Facbookon a legtöbb lájkot kapta. Naponta lehetett szavazni, és bár Anna rendre egyértelmű fölényre tett szert, egyetlen igazi riválisa rejtélyes módon újra és újra rövid idő alatt behozta a lemaradást. Végül 11 szavazat döntött a majsai lány javára – úgy, hogy közben ő és vetélytársa is 4 ezer szavazatnál többet kapott.

A végén úgy tűnt, nem csak ő érezheti magát győztesnek, hanem azok a közelebbi-távolabbi barátok, ismerősök, rajongók is, akiket internetes kampányával mozgósítani tudott. Az ajándékcsomag mellé Anna egy 60 ezer forintos utalványt kapott, amely a Corvin rajziskolában használható fel (Anna éppen itt képzi tovább magát).

Mint a Majasinfo.hu-nak elmondta, rövidtávú céljai között szerepel, hogy elmélyedjen a grafikai programokban, illetve bejusson az ELTE pszichológia szakára (jelenleg a biológián tanul). Ami a hosszú távú terveket illeti, legszívesebben művészetterapeuta lenne, ami nagyjából azt jelenti, hogy a pszichológiával és a rajzolással egyszerre foglalkozhatna, miközben embereken segít. Mintha csak neki találták volna ki… (Anna blogját egyébként érdemes megnézni, eléggé rendben vannak a munkái.)

ks

 

Sebestyén István

 

További friss hírek