Csólyospálos Nagydíj 25. alkalommal

kép: hatsofuves.nemzetisport.hu

Először 1996-ban mérték össze az erejüket a csólyosi és a pálosi focisták úgy, hogy a győztes csapat elnyerte a Csólyospálos Nagydíjat.

Huszonnégy évvel ezelőtt a pálosiak 2-1-re bizonyultak jobbnak ellenfelüknél és ezáltal egy évig jogot szereztek a trófea birtokolására. A Török Imre erdélyi fafaragó által kifejezetten erre a célra készített kupát többnyire felváltva nyerték el a csapatok. A jelenlegi állás: 12-12.

A versenysorozat kiírása szerint minden évben egy meccset kell játszani. Ezen az összecsapáson dől el, hogy az adott esztendőben melyik településrész tud jobb gárdát kiállítani. 2020-ban augusztus 20-án, csütörtök este 18 órakor kerül sor az immár 25., Csólyos–Pálos labdarúgó-mérkőzésre a sportpályán. A rendezők minden érdeklődőt és pályára lépni szándékozót szeretettel várnak, a belépés ingyenes.

Az összecsapást különlegessé teszi, hogy a budapesti Varga Ferenc ezúttal is egy serleget ajánlott fel a meccs legjobb játékosának, amelyet közvetlenül a mérkőzés után személyesen ad majd át.

A vetélkedés érdekessége, hogy Rákóczi Ferenc (Csólyos) és Á. Fúrús János (Pálos) személyében mindössze két olyan játékos van, akik eddig minden mérkőzésen pályára léptek.

kép: hatsofuves.nemzetisport.hu

Sólya Gábor pedig az az egyetlen focista, aki csólyosi és később pálosi színekben is nyert kupát. Ez úgy vált lehetségessé, hogy közben a csólyosi oldalról átköltözött Pálosra. A rangadókról a Nemzeti Sport is írt a Hátsó füves című, nagysikerű sorozatában.

Csólyos és Pálos 1945. július 1-jén egyesült Csólyospálos néven. A két egykori pusztából összetoldozott településen ma is szigorúan számon tartják, ki melyik oldalhoz tartozik, az év hagyományos csúcseseményeként a futballpályán csapnak össze a csólyosiak és a pálosiak.
Forrás: KVT
További friss hírek