Csipkerózsa: álomvilágba repültek a szimulátorral

Álomvilágba csöppentek a kiskunmajsai Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye (FONI) ellátottjai, akik a napokban a Csipkerózsa Parkhotelben vendégeskedhettek.

– Hetente igyekszünk külsős programokat szervezni ellátottjainknak, így kerestük meg a csólyospálosi szállodát, ahol örömünkre igent mondtak a vendégeskedésünkre és nagyon szívélyes fogadtatásban részesültünk – számolt be az emlékezetes napról Torma Ágnes Anna, az Orgona Református Egyesített Szociális Intézmény által működtetett FONI vezetője.

Márta Dubs – a hotel társtulajdonosa – kezdeményezésére a Szegedi Soroptimist Club tagjai felajánlották, hogy fogadják és vendégül látják a majsai csoportot. A találkozón Baranyi Irén, Dr. Török Mária, Marsiné Kovács Gabriella és Szegedi Zita beszámoltak a csak nőkből álló karitatív szervezet munkájáról. A „Soroptimist” elnevezés a Sorores ad optimum, azaz a „Nők a jó ügyért” mondatból ered. A Soroptimista világszervezet több mint háromezer klubot működtet, melyek taglétszáma meghaladja a 120 ezer főt. Az 1921-ben létrejött nemzetközi szervezethez 1992-ben csatlakozott a szegedi klub, melynek fő célja humanitárius segítség nyújtása a rászorulóknak, az oktatás, kultúra, egészségügy és a környezetvédelem támogatása.

– Hatalmas élmény volt mindenki számára az együtt töltött délelőtt, melyen a vendéglátóink mindenre odafigyeltek, még a vendégváró falatok elkészítésénél is. Mi is bemutattuk intézményünk tevékenységét, majd megismerkedhettünk a négycsillagos szálláshellyel. A parkot és a szálláshelyeket is megnézhettük és feledhetetlen élmény maradt ellátottjainknak a golf- és a repülőgép szimulátor kipróbálása is – mesélte a vidám napról Torma Ágnes Anna.

További friss hírek