Csápolásból jeles! Képekkel!

 

Megkezdődött az eddigi legnagyobb Rocktábor! Egy kis üzenet: még lehet jelentkezni!

VII. alkalommal nyitottuk meg június 20-án a növendékeink, szüleik és a könnyűzenét szeretők számára már-már “legendás” kiskunfélegyházi Rocktáborunkat. Diákjainkat az élőzenei önkifejezés, a színpadi, közösségi és zenekari élmény vezérli végig a hét során, ami egy színvonalas táborzáró koncertbe torkollik. Növendékeink nem a zenetanulás “száraz” alapjaival ismerkednek a táborban, hanem elsősorban a hangszerhasználat és az együtt zenélés szakmai felügyeletű örömeit élik át. A Rocktáborozók jelentős része az élmény hatására az év folyamán is részt vesz oktatásainkon, használja próbatermeinket.

A Rocktábor jelentkezőitől nem igényel semmilyen előképzettséget, valamint a folyamatos zenei oktatás, hangszeres és próbatermi órák mellett színes, érdekes és hasznos foglalkozások is várják a kis rocker palántákat. A zenészcsemeték a tömegrendezvények viselkedési normáitól, a katasztrófavédelmi előírásoktól a stúdiólátogatáson keresztül, a CD-borító készítésen és dalszövegíráson át, az új  és értékes hangszerek beüzemeléséig és hangtechnika kezeléséig sok-sok tapasztalatot szerezhetnek az élőzene varázslatos világából.

A komoly érdeklődés hatására idén négy turnusban közel 140 növendék jelentkezett, ami meghaladja az elmúlt években megszokott létszámot. Ez többek között annak köszönhető, hogy első Rocktáborosaink immár tapasztalt zenészként, vagy akár kisegítő oktatóként még mindig velünk tartanak, hozzájuk pedig egyre több új növendék csatlakozik. A Rocktábort minden pénteken 18:00-tól látványos zárókoncertek koronázzák meg, ahol a növendékek megmutatják, hogy milyen dalokat tudtak átírni, áthangszerelni és kis zenekaraikkal előadni a turnus folyamán. A legnagyobbak zárókoncertjét idén rendhagyó módon július 22.-én a Félegyházi Kézműves Sörfesztiválon tartjuk, ahol akár ezer ember előtt mutathatják meg színpadi rutinjukat.

Tisztelettel köszönjük a Rocktábor szakmai támogatóinak, a szegedi Forte Music hangszer nagykereskedésnek- a Cort gitárok és Peavey erősítők forgalmazójának, a Szegedrums dobkereskedésnek és a ceglédi Artbeat dobverőgyártónak, hogy évek óta bőséges hangszer-és kiegészítő parkot bocsátanak rendelkezésünkre a táborozók és oktatóink legnagyobb örömére!

A Rocktábor 3. és 4. turnusa a rendelkezésre álló jelentős hangszerparknak köszönhetően még tud fogadni további jelentkezőket 10- és 14 éves kortól.

Időpontok:

  1. turnus 8-11 éves korig: június 20.-24., naponta 9:00 -16:30-ig
  2. turnus 8-11 éves korig: június 27.-július 1., naponta 9:00 -16:30-ig
  3. turnus 10-14 éves korig: július 11.-15., naponta 9:00-16:30-ig
  4. turnus 14 éves kortól: július 18.-22., naponta 9:00-16:30-ig

Záró koncertek:1. turnus záró koncert: június 24. péntek 18.00, Rocktár, ingyenes

  1. turnus záró koncert: július 1. péntek 18:00, Rocktár, ingyenes
  2. turnus záró koncert: július 15. péntek 18:00, Rocktár, ingyenes
  3. turnus záró koncert: július 22. péntek 18:00, Kiskun Múzeum, belépős

 

Jelentkezés és részletek:

Ónodi Árpád
Plain-Rock Egyesület
www.rocktar.hu
06208016034

További friss hírek