Cigánykérdések: Bogdán László Kiskunmajsán

Cserdi polgármestere arról híresült el, hogy cigány gyerekeket vitt börtönlátogatásra, hogy elrettentse őket a bűnözéstől. 

Pénteken (április 12-én) 15 órakor Cserdi polgármestere, Bogdán László tart előadást a majsai Mentorházban. A cigány polgárjogi aktivista ezt megelőzően a Móra-iskola diákjainak vendége lesz 13 órától, Bús Éva tanárnő szervezésében.

Bogdán László személye azért érdekes, mert az általa vezetett településen sajátos, de eredményes roma felzárkóztatási programot indított el évekkel ezelőtt. Ennek része volt például az az országos vitát kiváltó projekt, amelynek keretében cigány gyerekeket vitt sokkoló börtönlátogatásra fiatalkorúak és felnőttkorú elítéltek börtönébe, hogy elrettentse őket a bűnözéstől.

Cserdiben oktatást indított a családoknak háztáji gazdaság üzemeltetéséhez szükséges szakismeretek megszerzésére. A falu tulajdonában lévő földeken mezőgazdasági termelésbe kezdtek, hagymát, krumplit termesztenek, állattartással foglalkoznak, fóliasátort építettek. A megtermelt feleslegből szegény családokat támogatnak országszerte.

További friss hírek