Bűnös város, Bandi és Béla, Nóri agyonver

Érdekesebbnél érdekesebb cikkek az e heti MajsaInfóban.

Nagyobb közterületi jelenlét, kevesebb lopás és rengeteg ittas sofőr – így lehetne tömören összefoglalni a kiskunmajsai rendőrőrs tavalyi évét. A MajsaInfo kedden megjelenő legfrissebb számában ismerteti a múlt heti évértékelőn nyilvánosságra hozott bűnügyi adatokat, amelyek alapján a lap munkatársai azt is kiszámolták, hogy melyik a legbűnösebb település a járásban.

Nem csitulnak az indulatok a bodoglári óvoda megnyitása körül – írja a majsai hetilap. Miután három éves kortól kötelező az óvoda, a helyi szülők részéről megnövekedett az igény arra, hogy ne kelljen a kicsiket Kiskunmajsáig utaztatni, hanem Bodogláron kapjanak óvodai ellátást. A vita leginkább abból kerekedett a szülők és egyes képviselők között, hogy a majsai önkormányzat vagy a református egyház legyen-e a fenntartó.

A MajsaInfo ezen kívül közzéteszi Ábrahám-Fúrús András polgármester írását, amelyben az elmúlt hetek városvezetést érintő híreire-híreszteléseire reagál. Ebben a város első embere elárulja, hogy miért nem reagált a „vaddisznózásra”, illetve azt is, hogy hogyan viszonyul a „helyi terméknek” számító pletykákhoz, és hogy milyen jövőt szán Szekeres Béla alpolgármesternek.

A külföldön élő, illetve dolgozó térségbeli fiatalokat bemutató sorozatában ezúttal Fülöp Norbertről ír a MajsaInfo. A jászszentlászlói fiatalember álmai megvalósítása érdekében Németországban dolgozik hentesként. Heti hat napot „gürcöl”, napi 10-12 órában. Hogy mennyit keres és mik a céljai, azt elmesélte a hetilapnak.

Magyarország legjobb kilenc éves asztaliteniszezője kiskunmajsai – olvasható a kedden megjelenő MajsaInfóban. Tanács Nórának hívják, öt évesen kezdett pingpongozni, és ma már nemzetközi versenyeket nyer. Sőt, a megyei harmadosztályú bajnokságban a felnőtteknek is tartaniuk kell tőle.

A kedden reggel megjelenő MajsaInfót megvásárolhatja a szokott árusítóhelyeken.

MajsaInfo

 

További friss hírek