Bru­tá­lis vi­har­ral, jég­ve­rés­sel csap­hat le szerdán a hi­deg­front!

 

Les­ben áll­nak a vi­har­va­dá­szok, szer­dán az év egyik leg­lát­vá­nyo­sabb égi há­bo­rú­jára szá­mí­ta­nak. Az el­múlt napok af­ri­kai hő­sége után hi­deg­front ér­ke­zik, tom­boló vi­har­ral és jég­eső­vel . Akár 10 fok­kal is be­zu­han­hat a hő­mér­sék­let.

Egy károkozó szélviharvonal hatására alapvetően megváltozik holnaptól az időjárásunk, kicsit visszaesik majd a hőmérséklet is. Délelőtt azonban még marad a hőség, egyes helyeken  37, vagy akár 40 fok is lehet.

A Magyarország fölött lévő forró légtömböt egy Nyugat felől érkező erős áramlat már most tolja Kelet felé, ennek viharos hatása a nyugati országrészben szerda kora délutántól határozottan érezhető lesz. A keletebben élőkre várhatóan holnap éjjel sújt le a hidegfront.

A hőségzáró hidegfronttal érkező vihar az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint elsöprő erejű lehet. Heves zivatart, helyenként jégesőt is hoz magával.

Ezért a mai naptól már 16 megyében vörös riasztás van érvényben.
Szakemberek szerint a hidegfront csodálatos természeti jelenséggel társul majd. A viharvadászok ezekre a pillanatokra várnak egész évben, hogy megörökíthessék az elemek tombolását.

ripost.hu

További friss hírek