Bővült a konyha és az ebédlő Csólyospáloson

Az ételkészítés folyamatában közvetlenül résztvevő dolgozók szeptember 1-jén, a felújított létesítmény megnyitásának napján.

 

Még tavaly tavasszal nyílt lehetőség az önkormányzatok számára az általuk működtetett konyhák  bővítésével, fejlesztésével kapcsolatban pályázat benyújtására.

Csólyospálos Község Önkormányzata is élt a lehetőséggel, hiszen a helyi konyha és ebédlő épületében zsúfoltság volt tapasztalható, szükség mutatkozott tágasabb terek kialakítására, de az ingatlan adottságai miatt erre eddig nem volt lehetőség. Településünk beadványát a Nemzetgazdasági Minisztérium pozitívan bírálta el. Varga Mihály miniszter úr döntése értelmében önkormányzatunk 29 765 267 forint támogatást nyert az intézmény fejlesztésére, bővítésére.

Időközben beszerzésre került az építési engedély, közbeszerzési eljárás során kiválasztásra került a kivitelező, a munkálatok pedig június közepén megkezdődtek. A konyha és ebédlő alapterülete több mint 60 négyzetméterrel növekedett, a víz és villanyhálózat felújítása mellett megtörtént a fűtéskorszerűsítés is, valamint megújuló energia hasznosításának köszönhetően várhatóan csökkenni fognak az üzemeltetési költségek is a jövőben. A beruházás a  nyári szünet végére fejeződött be, tehát az óvodások, iskolások, intézményeink dolgozói, illetve a szociális étkezők szeptembertől vehetik igénybe a kibővített létesítmény szolgáltatásait, ahol az ott dolgozó kollégák naponta 200-250 főre főznek.

Á. Fúrús János

polgármester

csolyospalos.hu

További friss hírek