Bodogláron és Jászszentlászlón is javul a vízminőség

Iszik Ön eleget? 3 milliárd forintból 14 településen történik technológiai fejlesztés.

Egy év múlva jobb lesz az ivóvíz minősége Kelebia, Tompa, Csikéria-Bácsszőlős, Kisszállás, Kisszállás-Újfalu, Kéleshalom, Kunfehértó, Rém, Borota, Kiskunhalas, Harkakötöny, Bodoglár-Tajó, Jásszentlászló és Móricgát településeken.

A vízszolgáltatásban évtizedek óta nem történt ilyen nagyságrendű beruházás a környéken – mondta Gyovai István az érintett településeket összefogó önkormányzati társulás elnöke.

A fejlesztés fontos eleme a kutaknál kitermelt víz korszerű tisztítási technológiájának kiépítése és az arzénmentesítés. Emellett az ellátórendszerek is megújulnak, új technológiai kiszolgáló létesítmények, köztük víztároló medencék épülnek, továbbá kutakat fúrnak és Kiskunhalas kertvárosában egy víztornyot is építenek.

A projekt a tervek szerint 2015 közepére, őszére befejeződhet.

A program összköltsége 3,1 milliárd forint, amelyhez 2,7 milliárd forint pályázati forrást nyertek az Új Széchenyi Terv keretében. A támogatás 85 százalékát az unió adja, a többi állami költségvetéséből érkezik, az önerőt ugyancsak állami segítséggel finanszírozzák. A kivitelezéssel a Duna Aszfalt Kft., a Kristály Kft. és a Vízépszolg Kft. alkotta konzorciumot bízták meg.

alfagsm_2

HalasInfo/MajsaInfo

További friss hírek