Bírságot kapnak az illegális hulladéklerakók

Február közepétől kezdve, többen is illegális módon helyeztek el szemetet a majsai üdülőfaluban lévő hulladékgyűjtő szigetnél.

A kamerafelvételek alapján, tizenkét személyre ró ki hulladékgazdálkodási bírságot a város jegyzője. A vonatkozó jogszabály – 271/2001. (XII. 21.) Korm. rendelet a hulladékgazdálkodási bírság mértékéről, valamint kiszabásának és megállapításának módjáról – lehetőséget biztosít minderre.
Kiskunmajsa belvárosában felszámolták a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket és a gyűjtőedények bekerültek a Városgazdálkodási Intézmény területére. Az intézmény székhelyén (Kiskunmajsa, Arany J. u. 4.) munkanapokon 06:00-14:20 között van lehetőség a szelektív hulladék elhelyezésére. Nyitva tartási időben a szegedi úti hulladékudvarban is leadható a szelektíven gyűjtött hulladék (fa, építési törmelék, papír, gumi, üveg, használt elektronikai eszközök stb.).

A hulladék leadásának feltétele: a tartozásmentes szerződés, azaz a csekkek rendezettek legyenek a szolgáltató felé.

A lakosságnak továbbra is lehetősége van az ún. „házhoz menő” lomtalanításra. A lomtalanítást évente 2 alkalommal/ingatlan díjmentesen tudja igénybe venni az az ingatlantulajdonos, aki minden negyedévben megkapja hulladékszállításra vonatkozó számláját, valamint hátralékkal nem rendelkezik. Lomtalanítás keretében a háztartásban keletkezett lom (feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök, bútorok, egyéb kisebb méretű tárgyak, anyagok zsákolva vagy kötegelve) kerül elszállításra. Lomtalanítási igényét a +36-20/401-9484 telefonszámon tudja jelezni.

forrás: facebook.com/kiskunmajsavaros

További friss hírek