Bemutatták a Meseföld című új kötetet, melyben megtalálható a ”Tüskös” legendája is

kép: KVT

Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke a majsai városháza udvarán mutatta be Meseföld című új kötetet, amelyben megtalálható a legismertebb kiskunmajsai história, a „Tüskös” legendája is, amikor tévedésből egy sün tiszteletére kondultak meg a majsai templom harangjai. Az első Bács-Kiskun megyei mesekönyvben húsz település, húsz meséje található.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat nívós kiadványában Császár Levente meseíró eleveníti meg a helybéliek által megőrzött történeteket, amikhez Borbás Zoltán grafikus készített hangulatos illusztrációkat.
– Bács-Kiskun nem csak területileg a legnagyobb megyéje az országnak, hanem összetettségében és színességében is az. Minden településen rengeteg olyan történet, legenda van, ami az adott településhez kötődik. Mi elkezdtük összegyűjteni ezeket a történeteket, hogy Bács-Kiskun megyének legyen egy olyan leltára, kincsesbányája, amely bemutatja, hogyan is éltek a múltban és hogyan is élnek az emberek a jelenben. Egy ilyen mesegyűjtés összegzéséből született meg ez a gyermekek lelkéhez szóló mesekönyv – fogalmazott a többi között a Meseföld című kötetről Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, aki elárulta: a mesekönyvet követi az idei évben egy legendás gyűjtemény és tervezik a történetek rajzfilmes megelevenítését is.

Forrás: KVT

További friss hírek