Bács-Kiskun Megyei Prima Díj: Babud László és Markolt György is kategóriagyőztes

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Bács-Kiskun Megyei Szervezete idén 16. alkalommal adja át az országos Prima Primissima mintájára a megyei Prima díjakat.
A kitüntetés célja, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példaértékű eredményekkel bír. A díjat tíz kategóriában – magyar irodalom, magyar színház- és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar sport, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet – hirdették meg.
A magyar építészet kategóriában Babud László építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök (Kiskunhalas), Kiskunmajsa volt főépítésze lett a kategóriagyőztes. A jászszentlászlói kötődésű Markolt György szobrászművész (Kiskunfélegyháza) a magyar képzőművészet kategóriában lett Prima-jelölt.
A VOSZ megyei elnöksége szakmai zsűri bevonásával dönti el, hogy ki lesz az adott évben a 10 kategória győztese közül a 3 Prima díjas és a széles nagyközönség online szavazás útján (www.primadij.hu) választhatja ki kedvencét, aki a Közönségdíj büszke tulajdonosa lesz.
A rangos díjak átadására minden év novemberében egy nagyszabású Prima díjátadó gála keretein belül kerül sor, ahol méltó körülmények közt ünneplik az adott év díjazottjait. Az erkölcsi elismerésen túl a 3 megyei Prima díj mellé 1-1 millió, a Közönségdíj mellé pedig fél millió forintnyi pénzjutalom is társul.
A szavazatok leadásának határideje: 2021.11.15. 12:00 óra.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: KVT

További friss hírek