Bács-Kiskun megyében jók a foglalkoztatási mutatók

jovo

Sajtótájékoztatót tartott pénteken Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester, Dr. Zombor Attila a Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal főigazgatója és Tóth Sándor a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal projektigazgatója. Már 600 érintett munkavállalónak sikerült elhelyezkednie a “Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának elősegítése” elnevezésű (TÁMOP 1.1.1-12/1) kiemelt program segítségével Bács-Kiskun megyében.

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy sok esetben a megváltozott munkaképességű emberek nem is tudják, hová vagy kihez forduljanak, ha munkát szeretnének. A program sok embernek segít.

A kiemelt program Bács-Kiskun megyei irodái 2013 tavaszán kezdték meg működésüket. Jelenleg 5 helyszínen, Kecskeméten, Baján, Kalocsán, Kiskunhalason és Kunszentmiklóson várják az ügyfeleket. Az eszközrendszer hatékony működésével 700 fő megváltozott munkaképességű személynek kívántunk segíteni a 2015. június 30-ig tartó projektidőszak alatt. Jelen pillanatig 803 fő került bevonásra a programba, ami azt jelenti, hogy 15 %-al több ügyfélnek tudnak segíteni,már most, mint eredetileg tervezték.

A támogatott foglalkoztatás eszközének működtetése – amely 100% -os bérköltség támogatást jelent a munkaadók számára- kifejezetten eredményes a megyében. Ennek keretében eddig 410 millió forint támogatás került megállapításra, amellyel 595 munkavállaló elhelyezkedését sikerült biztosítani.


További friss hírek