Bábel érsek szentelte fel a Tomori auláját + fotók

 

Régi álom teljesült a majsai katolikus gimnáziumban, ahol hétfőn Bábel Balázs érsek felszentelte a középiskola új, közel 300 négyzetméteres auláját.

Az ünnepélyes avatón Farkas Zoltán, a Tomori-gimnázium igazgatója elevenítette fel a beruházás történetét, majd néhány múltidéző felvételt is bemutattak a 63 éves intézmény történetéből. A jelenlévők kisfilmet láthattak az aulaépítésről és az iskolavezetés köszöntötte mindazokat, akik segítettek az elképzelések valóra váltásában.

– Minden iskolaépítés örömteli, különösen, ha a mi egyházmegyénkben történik – mondta köszöntőjében. Bábel Balázs érsek, aki utalt arra, hogy időszerű a hadvezér, kalocsai érsek Tomori Pál alakját idézni, hiszen manapság is azoktól kell tartani, akik az ő idejében is fenyegették az országot és Európát. A beruházás a majsai középiskolát fenntartó Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye támogatásával valósulhatott meg.


Az aulaszentelőn a gimnázium diákjai mutattak be zenés-verses-táncos összeállítást. Az avatón Bábel érsek leplezte le az iskola művésztanára, Kondákor Ferenc festményét, ami a hadba induló Tomori Pált ábrázolja.

A Lantos Ádám majsai építész által tervezett épületszárny összeköltsége nettó 65 millió forint volt.

Petőfi Népe/Tapodi Kálmán 

VAN EGY HÍRE? KÜLDJE EL, MEGÍRJUK!

INFO.MAJSA@GMAIL.COM

További friss hírek