Az olvasni vágyók a könyvtár teraszán válogathatnak kedvenc könyveikből Jászszentlászlón

A könyvtárak életét is megnehezítik a jelenlegi korlátozások, hiszen múlt év novembere óta nem lehet személyesen eljutni a tékákba. Nincs ez másként Jászszentlászlón sem, ahol Vámos Katinka könyvtáros telefonon, emailben és közösségi oldalon tartja a kapcsolatot a könyvbarátokkal.
– A Facebook-oldalon szoktam ajánlókat készíteni és tájékoztatni a szolgáltatásainkról és az új könyvcsomagok érkezéséről – mondta el a könyvtár vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy a könyvtár teraszán lehet megtekinteni a legújabb könyveket, illetve ott lehet könyveket kölcsönözni. A megyei könyvtár minden évben segíti a jászszentlászlói könyvtárat. Legutóbb egy ózongenerátort kaptak, melynek segítségével fertőtleníteni tudják a kikölcsönzött könyveket, amiket így nem kell karanténba helyezni, amikor visszahozzák.
A szentlászlói könyvtár közösségi színtérként is szolgál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunmajsai Csoportjával közreműködve egy gyűjtő- és elosztópontot hoztak létre, ahol gyermek- és felnőtt ruházatból lehet ingyenesen válogatni.
Könyvtár, Információs és Közösségi Hely
Jászszentlászló, Hunyadi János u. 2.
E-mail: konyvtar@jaszszentlaszlo.hu
Tel.: +36 30/718-9694

Forrás: KVT

További friss hírek