Az Év Agrárembere: itt szavazhat Fülöp Lászlóra

 

A hónap végéig lehet szavazni az Év Agrárembere kategória döntőseire. A szavazásban a majsai Fülöp László is érdekelt. A végső fődíj egymillió forint.

A verseny jelenlegi szakaszában a 11 kategória három-három döntőse közül online szavazással választják ki a győzteseket. Fülöp László a növényvédelem kategóriában jutott be a három döntős közé: a kategóriagyőzelemhez neki kell a legtöbb szavazatot kapnia. Aki szeretné segíteni a kiváló szakembert, az ezen az oldalon szavazhat rá.

A ketegóriagyőztesek közül februárban egy dszívacsorán választják ki az Év Agráremberét, akit egymillió forinttal jutalmaznak.

Az 54 éves Fülöp László 1986-ban végzett a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karán növényvédelmi szakon. Az egyetem után a majsai a Petőfi Mezőgazdasági Tsz-ben kezdett dolgozni mint növényvédelmi ágazatvezető. Jelenleg is növényvédelmet és tápanyag-gazdálkodást irányít a térségben. Pillanatnyilag 295 hektár szőlő és 334 hektár csonthéjas növényvédelmi szakirányítója, emellett 15 hektár szőlőültetvényen gazdálkodik.

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Bács-Kiskun megyei szervezetének a vezetőségi tagja 2012 óta. A megyei szervezet tagjai 2012-ben Bács-Kiskun megyében az „Év növényorvosa” címet adományozták neki, tavaly pedig megkapta a „Kiváló Növényorvos” kitüntetést. Több éven át a Kiskunmajsai Hegyközség elnöke volt.

MI

További friss hírek