Az érettségizők felkészülését segíti a Kecskeméti Színház

kép: KVT

– Az érettségizők felkészülését segíti a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház online sorozatának következő, Az ember tragédiája “junior” című előadásával – tájékoztatott az intézmény marketingvezetője. A kecskeméti teátrum Ha kedd, akkor Kecskemét címmel indított online sorozatot, amelynek keretében hétről hétre egy-egy korábbi előadásának felvételét teszi közzé közösségi oldalán.

Török Katalin elmondta: a hónap utolsó darabjának választott, Az ember tragédiája “junior” című előadást elsősorban az ifjúság számára állította színpadra a teátrum igazgatója, Cseke Péter, azonban a produkció a felnőttek számára is új megvilágításba helyezi a főbb kérdésköröket: az élet értelmét és valódi célját.
Az érettségiző diákok felkészülését segítve az előadás közvetítését megelőzi majd a szintén online folyó Nulladik óra, amelynek keretében Tóth Kata dramaturg mond egy bevezetőt Madách Imre kötelező olvasmányának színházi és emberi vonatkozásairól, különös tekintettel a mű érvényességére, aktualitására és esszenciájára. A színházi szakember beavatja a diákokat a történet hátterébe, beszél az alkotófolyamat különböző stációiról, vitaindító kérdéseket tesz fel és szempontokat ad a mű elemzéséhez.

A teátrum egy online feldolgozóbeszélgetést is tart, amelyen az előadást követően beküldött nézői kérdésekre reflektál majd egy videóban az Ádám szerepében látható és a produkció zenéjét is jegyző Koltai-Nagy Balázs, Tóth Kata dramaturg és a rendező, Cseke Péter. A kötetlen szakmai beszélgetés a színház közösségi oldalán lesz látható.

Az ember tragédiája “junior” című előadást a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján, és a www.kecskemetinemzeti.hu weboldalon láthatják a nézők április 28-án, kedden 19 órától.

Forrás: MTI

További friss hírek