Az Aranyosok nyerték a megyei katasztrófavédelmi versenyt

 

A majsai csapat lett a legjobb az Ágasegyházán rendezett versenyben.

Az Ifjúsági katasztrófavédelmi verseny megyei döntőjében a katasztrófavédelmi kirendeltségek, illetve tűzoltó parancsnokságok versenyein legjobbnak bizonyult 4 fős csapatok mérték össze tudásukat két korcsoportban. Érkeztek csapatok Kecskemétről, Kiskunhalasról, Kiskunmajsáról, Bajáról, Kiskőrösről, Bócsáról, Hartáról és még a határon túlról is, a vajdasági Bajmokról.

katasztrofa1

A diákok elméletben és gyakorlatban adtak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismeretekről, mely – a verseny kiírása szerint – alapja az önmentési képesség kialakításának, és a biztonság komplex értelmezésének. A 14 csapatnak 14 feladatot kellett megoldania, köztük közlekedésbiztonsági és mentési feladatot, de számot adtak elsősegélynyújtási ismereteikről, és bizonyítaniuk kellett azt is, hogy egy sötét, füsttel teli sátorban is képesek tájékozódni.

Az általános iskolások közül a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolájának csapat bizonyult a legjobbnak, míg a középiskolások között a kiskunmajsai Aranyosok győztek. Ez a két csapat képviseli majd megyénket a budapesti országos döntőben.

MI/baon.hu

További friss hírek