Az Antarktiszon kötheti ki Garai István

garaiVagy a Fülöp-szigeteken. De csak, ha tovább pusztul az egészségügy. 3 kérdés, 3 válasz rovatunkban a leköszönő MSZP-s honatyát kérdeztük.

Hogyan értékeli a saját választási eredményét?

Sajnos az elmúlt években a baloldal nem tudta igazán ellensúlyozni az egészen hihetetlen kormányzati önreklámot, ezért országosan és helyi szinten is meggyengült a támogatottságunk. Ennek ellenére úgy látom, hogy a körülményekhez képest sikerült jó eredményt elérnem: Félegyházán a baloldalhoz képest félezer szavazattal kaptam többet, a jobbikos jelöltet pedig csaknem 600 szavazattal előztem meg.

Ez talán annak is köszönhető, hogy a választók szemében fontos az adott politikus személyisége és nem csak a párthovatartozása. Én mindig azt mondtam, hogy a hazámért és a betegeimért pártfüggetlenül politizálok. Ezzel kapcsolatban jó visszajelzés, hogy a megyei egészségügyi beruházásokban nyújtott segítségért, illetve önzetlen sportorvosi munkámért – évente 2 millió forinttal támogatom a sportolókat azzal, hogy a rendeléseim ingyenesek a számukra – a fideszes megyei közgyűléstől is kaptam elismerést. De persze itt a térségben is igyekeztem segíteni: 8 év alatt 15 milliárd forintnyi beruházás idehozatalában működtem közre.

Mit gondol, mi a baloldal gyenge szereplésének az oka?

Talán jobban, keményebben, de egyben korrekten kellett volna kritizálni a kormányt. Csak egy példát hadd mondjak: a Fidesz sajátjaként „adta el” a Majsa és Félegyháza közötti út felújítását, miközben erről még mi szavaztunk a szocialista kormány utolsó ülésén.

Hogyan látja saját szakmai és politikai jövőjét?

Szó volt arról, hogy az MSZP igényt tartana az egészségügyi tanácsadói tevékenységemre, hiszen a jelenlegi frakcióban nincs ilyen szakember. Emellett azt tervezem, hogy ősszel Kiskunfélegyházán elindulok polgármester-jelöltként. Ugyanakkor az sem elképzelhetetlen, hogy külföldön folytatom a gyógyító tevékenységet. Rendszeresen kapok külföldi – akár fix 6 ezer eurós – állásajánlatokat, de eddig nem fogadtam el ezeket, mert nagyon fontos számomra a hazám és a betegeim. Ha viszont az egészségügy lepusztítása tovább zajlik, és itthon lehetetlenné válik a gyógyító munka, akkor A Fülöp-szigetekre, vagy akár az Antarktiszra is elmennék ingyen dolgozni, csak, hogy a munkámat tudjam lelkiismeretesen végezni.

alfagsm_2

MajsaInfo

További friss hírek