Az állattartó telepek betelepítési szabályairól egyeztettek

kép: KVT

A madárinfluenza utáni helyzetről, az állatartó telepek betelepítésről és vonatkozó rendelkezésekről tartottak megbeszélést a bodoglári szárnyasnevelők.

Az összejövetelen részt vett Patkós Zsolt polgármester, aki elmondta, hogy a rendelkezések nem feltétlenül új elemek, mert régebb ideje érvényben vannak.

Mint elhangzott: több helyen problémát jelent a trágyatárolók megépítése is. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztály tájékoztatása szerint: “Az Országos Járványvédelmi Központtal történt egyeztetés alapján általános szabály, hogy ahol jelenleg nincs trágyatároló, ott ragaszkodni kell a trágyatároló megépítésének 30 napos határidejéhez. Azoknak a tartóknak az esetében, akik a jelenlegi helyzetben ezt a határidőt nem tudják vállalni, elfogadható indokot tudnak felhozni és írásban előterjeszteni, támogatható a kérelmükre a teljesítés határidejét 2021. március végéig meghosszabbítani.”

A kerékmosókban lévő fertőtlenítőszer megsemmisítésével kapcsolatban arról tájékoztattak, hogy a telepek kerékfertőtlenítő medencéjéből leengedett, fertőtlenítőszert tartalmazó folyadék bizonyos várakozási idő (a szer lebomlása) után a hígtrágyához vagy az istállótrágyához keverhető és termőföldre kijuttatható.

Patkós Zsolt elmondta: az egyetlen cél, hogy az embereknek lehetőséget biztosítsanak arra, hogy tudjanak vállalkozni, hogy tudjanak megélni a saját munkájukból, amit az önkormányzat a saját maga kommunikációs lehetőségeivel próbál segíteni, szolgálni.

Forrás: KVT

További friss hírek